Ρομπάι: Η Ευρωζώνη να συντάσσει κεντρικό προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Ρομπάι: Η Ευρωζώνη να συντάσσει κεντρικό προϋπολογισμό

Ρομπάι: Η Ευρωζώνη να συντάσσει κεντρικό προϋπολογισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ μίας πιο συγκεντρωτικής εξουσίας στην Ευρωζώνη τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος υποστήριξε πως η Ένωση θα έπρεπε να εκδίδει έναν κεντρικό προϋπολογισμό.

Μεταξύ άλλων ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι τόνισε πως οι 17 χώρες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να υπογράφουν μνημόνια μεταξύ τους και με τις Βρυξέλλες με τα οποία οι θα δεσμεύονται σε συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι προτάσεις αυτές εμπεριέχονται στο σχέδιο της έκθεσης του κ. Ρομπάι εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 του Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έκθεση αποτελεί μέρος της προσπάθειας του κ. Ρομπάι για περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης το οποίο θέλει να διανεμηθεί στις χώρες του ευρώ ώς το τέλος του έτους.

Η πρόταση για υπογραφή μνημονίων θα ικανοποιήσει και το αίτημα της Γερμανίας για αυστηρότερο έλεγχο των οικονομιών μιας και μέχρι στιγμής μνημόνια υπογράφουν μόνο οι χώρες που δέχονται οικονομική βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ