Αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι - iefimerida.gr

Αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι

Αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απώγειο της εμπορικής εκμετάλλευσης του Ταζ Μαχάλ, του διάσημου «μαυσωλείου του Έρωτα» που κοσμεί την μακρινή Άγκρα στην Ινδία, σχεδιάζει μία εταιρία των Αραβικών Εμιράτων, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα αντίγραφό του στο Ντουμπάι για εμπορικούς σκοπούς

Σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων του Εμιράτου, η εταιρία Falconcity of Wonders σκοπεύει να κατασκευάσει ένα κτιριακό συγκρότημα όμοιο με το Ταζ Μαχάλ, αλλά πολύ μεγαλύτερο, το οποίο θα ονομαστεί Ταζ Αράμπ και θα στεγάσει διαμερίσματα και εμπορικά κέντρα με πολλά καταστήματα ειδών γάμου, ενώ θα υπάρχουν και τεράστιοι κήποι.

Η επιλογή του πρωτότυπου κτιρίου με βάση το οποίο θα σχεδιαστεί το Ταζ Αράμπ, δεν είναι τυχαία, αφού αληθινό Ταζ Μαχάλ της Ινδίας, έχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, γιατί είναι ένα διεθνούς φήμης μνημείο στον έρωτα.

Ο αυτοκράτορας Σαν Ζανάχ το έχτισε για την αγαπημένη του σύζυγο Μουμταζ Μαχαλ από την οποία πήρε και το όνομα του, ενώ χρειάστηκαν είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια και περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες εργάτες. για να ολοκληρωθεί.

Στα λευκά μάρμαρα των κτιρίων αντανακλάται το σκούρο πράσινο χρώμα των δέντρων και οι τέσσερις κήποι είναι φτιαγμένοι έτσι όπως το Κοράνι περιγράφει τον Παράδεισο, ενώ όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στα νερά της πηγής που βρίσκεται στο κέντρο των κήπων.

Η ιδέα πίσω από την ανέγερση του Ταζ Αράμπ στο Ντουμπάι, είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μελλόνυμφων Ινδών από τους εκατοντάδες χιλιάδες που ζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις γειτονικές χώρες του Κόλπου, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και πολλοι σταρ του Χόλιγουντ, ώστε να κάνουν γυρίσματα σ' αυτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Σαλίμ αλ-Μούσα, αρκετοί σταρ του Μπόλιγουντ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν για τα γυρίσματα ταινιών το Ταζ Αράμπ, του οποίου η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ