Δε θέλουν τον Μόντι για πρωθυπουργό οι Ιταλοί σύμφωνα με δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Δε θέλουν τον Μόντι για πρωθυπουργό οι Ιταλοί σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δε θέλουν τον Μόντι για πρωθυπουργό οι Ιταλοί σύμφωνα με δημοσκόπηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των Ιταλών δεν θέλουν να παραμείνει στην εξουσία ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ενώ μεγάλη πτώση σημειώνει και η δημοτικότητα του προκατόχου του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Συγκεκριμένα το 56% των Ιταλών επιθυμούν λίγο ή καθόλου να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο Μόντι, ενώ μόλις το 42% είναι υπέρ του σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ipsos

Η ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, έδειξε επίσης την απογοήτευση των Ιταλών από την παραδοσιακή κομματική πολιτική, καθώς 75% αυτών που ερωτήθηκαν από το Ipsos είπαν ότι δε τους νοιάζει σε ποιό κόμμα θα ανήκει ο επόμενος πρωθυπουργός, «αρκεί να είναι ικανός»

Ο Μόντι, είναι οικονομολόγος και ανέλαβε την πρωθυπουργία τον περασμένο Νοέμβριο για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή οικονομική κρίση, αλλά ανέκαθεν υποστήριζε πως θα παραιτηθεί μετά τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο. Ωστόσο περασμένη εβδομάδα πρόσθεσε πως είναι διαθέσιμος να παραμείνει αν χρειαστεί.

Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης την μεγάλη ζημιά που έκανε στον Μπερλουσκόνι και στο κόμμα του, το Λαό της Ελευθερίας (PDL), ένα πρόσφατο τοπικό σκάνδαλο διαφθοράς.

Μόνο 18,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν το κόμμα, ενώ πριν το σκάνδαλο έπαιρνε στις δημοσκοπήσεις 22%, δήλωσε ο πρόεδρος του Ipsos Νάντο Πανιοντσέλι.

Όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση, οι ιταλοί κεντροδεξιοί ψηφοφόροι θα ήθελαν να είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός ο γραμματέας του PDL Αντζελίνο Αλφάνο αντί του Μπερλουσκόνι, ο οποίος είναι διστακτικός σχετικά με την υποψηφιότητά του.

Την πρωτιά κατέχει προς το παρόν το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) με 28%, ενώ ο σχηματισμός διαμαρτυρίας Κίνημα Πέντε Αστέρων με επικεφαλής τον κωμικό ηθοποιό και μπλόγκερ Μπέπε Γκρίλο έρχεται τρίτο με 17,6%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ