Για άλλη μια φορά το syntagesapospiti.blogspot.com δεν μας απογοήτευσε! Ψάχνοντας για κάτι ελαφρύ και εύκολο αλλά διαφορετικό, πέσαμε πάνω σε αυτή τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για μια ελαφριά σοκολατένια τούρτα.
Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. γάλα 1,5 % λιπαρά
200 γρ. γιαούρτι 2 %
digestive μπισκότα
1 κ.σ κακάο σε σκόνη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Κόβουμε την κουβερτουρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Bράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
Το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Σε ένα ταψάκι 22-24 εκ. στρώνουμε τα μπισκότα, γεμίζουμε τα κενά με σπασμένα μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας.
Κοσκινίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με το κακάο.Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Πηγαίνεται εδώ για να δείτε φωτογραφίες της συνταγής βήμα-βήμα.