Σίντερ: Στο «ελληνικό παράδοξο» κάθε μέτρο χειροτερεύει την κατάσταση - iefimerida.gr

Σίντερ: Στο «ελληνικό παράδοξο» κάθε μέτρο χειροτερεύει την κατάσταση

Σίντερ: Στο «ελληνικό παράδοξο» κάθε μέτρο χειροτερεύει την κατάσταση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ύπαρξη ενός «παράδοξου λιτότητας» στην Ελλάδα, επεσήμανε ο Αυστριακός υφυπουργός Οικονομικών Αντρέας Σίντερ ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το «παράδοξο» σύμφωνα με τον Αυστριακό υφυπουργό έγκειται στο γεγονός πως κάθε μέτρο που αποφασίζεται για τη σωτηρία της Ελλάδας κάνει χειρότερη την κατάσταση. Ο ίδιος κρατά στάση αναμονής, καθώς, όπως είπε, μόνο μετά την έκθεση της Τρόικα θα διαπιστωθεί, εάν το ελληνικό πρόγραμμα έχει νόημα στη σημερινή του μορφή ή θα πρέπει να τροποποιηθεί.

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ δήλωσε πως η κατάσταση στην Ελλάδα εξετάζεται και αξιολογείται επακριβώς από την Τρόικα και μέχρι την κατάθεση της έκθεσής της δεν μπορούν να γίνουν αναφορές σε λεπτομέρειες.

Επιφυλακτικοί ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανίας στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους, μετά το υπουργικό συμβούλιο, τόσο ο καγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών Αντρέας Σίντερ, επισημαίνοντας πως η σχετική απόφαση για ενδεχόμενη προσφυγή είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ