Κώστας Σημίτης: «Η Ευρώπη χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση» - iefimerida.gr

Κώστας Σημίτης: «Η Ευρώπη χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση»

Κώστας Σημίτη: «Η Ευρώπη χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομιλία με τίτλο «Είμαστε όλοι ισότιμοι εταίροι στην ΕΕ» θα εκφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στο Όσναμπρουκ της Γερμανίας.

Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο και την πόλη του Όσναμπρουκ στην επέτειο της υπογραφής της Ειρήνης της Βεστφαλίας, που υπογράφηκε εκεί τον Οκτώβριο του 1648, και έχει τον γενικό τίτλο «Ειρηνευτικές Συνομιλίες του Όσναμπρουκ».

Σε αυτή τη σειρά διαλέξεων έχουν μιλήσει παλιότερα ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, ο σημερινός υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κ.ά.

Η ομιλία του κ. Σημίτη θα επικεντρωθεί στην οικονομική κρίση αλλά και στο αναπτυξιακό «χάσμα» μεταξύ Βορρά και Νότου ενώ θα επισημάνει την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και την προοδευτική διακυβέρνηση, ως τη μόνη που μπορεί να οδηγήσει στις επιθυμητές λύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ