Ο Ολάντ αυξάνει φόρους σε μπύρα και τσιγάρα για να «σώσει» τα ασφαλιστικά ταμεία - iefimerida.gr

Ο Ολάντ αυξάνει φόρους σε μπύρα και τσιγάρα για να «σώσει» τα ασφαλιστικά ταμεία

Ο Ολάντ αυξάνει φόρους σε μπύρα και τσιγάρα για να «σώσει» τα ασφαλιστικά ταμεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος με τις αυξήσεις των φόρων που θα επιβληθούν στην Γαλλία καθώς μεταξύ άλλων αναμένεται να μπει φόρος στα τσιγάρα και την μπύρα.

Η γαλλική κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό που ετοιμάζει, ο οποίος αναμένεται να είναι ο πιο σκληρός των τελευταίων 30 ετών, προσπαθεί μέσω της αύξησης των φόρων να ενισχύσει τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης τα οποία και αντιμετωπίζουν μεγάλα ελλείμματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το έλλειμμα του ταμείου ασφάλισης και σύνταξης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα θα φτάσει φέτος τα 13,3 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση επιθυμεί να το περιορίσει στα 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013.

Η αύξηση των φόρων στην μπίρα αναμένεται να εισφέρει στα ταμεία κοινωνικής ασφάλειας 480 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Οσον αφορά τα τσιγάρα, η τιμή των οποίων έχει ήδη αυξηθεί κατά 6,5%, οι φόροι που αποδίδονται στον προϋπολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης θα αυξηθούν από την 1η Ιουλίου 2013 από το 64,25% της τιμής του πακέτου που είναι τώρα στο 64,7%.

Το μέτρο αυτό θα αποφέρει 125 εκατομμύρια ευρώ το 2013, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Στη Γαλλία, οι φόροι συνολικά αποτελούν περισσότερο από το 80% της τιμής ενός πακέτου τσιγάρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ