Εμπλοκή με την αποφυλάκιση - Δεν βρίσκει διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Εμπλοκή με την αποφυλάκιση - Δεν βρίσκει διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπλοκή σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην αποφυλάκιση του Ντομινικ Στρος Καν καθώς η οικογένεια του παραιτηθέντος επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει βρει ακόμα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη για να μεταφερθεί μετά την αποφυλάκιση του. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post , η σύζυγος του Στρος Καν, Αν Σινκλέρ νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην Μπρίστολ Πλάζα του Μανχάταν όμως η διεύθυνση του κτιρίου ακύρωσε το συμβόλαιο όταν πληροφορήθηκε ποιος θα έμενε εκεί. Και μάλιστα ενώ είχε πάρει προκαταβολή 24.000 δολαρίων για δύο μήνες. Ένας από τους υπεύθυνους του κτιρίου που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο αν είχε νοικιαστεί κάποιο διαμέρισμα στο όνομα της Σινκλέρ ή του Στρος-Καν, απάντησε: "Δεν έχουμε ενοικιαστές με αυτό το όνομα". Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θεωρητικά θα αποφυλακιστεί σήμερα από τη φυλακή Ράικερς όπου κρατείται από την Δευτέρα. Οι συνήγοροί του θα πρέπει να καταβάλουν εγγυήσεις συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και να βεβαιώσουν ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα για να μείνει. Νωρίτερα σήμερα ο πρόξενος της Γαλλίας στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε τον 62χρονο Στρος-Καν στη φυλακή.

Αισθηση έχουν προκαλέσει και οι πληροφορίες που δημοσιεύει ο ECONOMIST σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζι είχε ειδοποιήσει εγκαίρως τον Ντομινικ Στρος Καν να είναι προσεκτικός στις κινήσεις του . Συγκεκριμένα , όταν ο Στρος Καν πήγε το 2007 στην Ουάσινγκτον για να αναλάβει τη διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να του είπε να ελέγξει τα πάθη του: "πήγαινεις" -φέρεται να του είπε σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό- "σε μια χώρα που παρά λίγο να απομακρύνει τον Μπιλ Κλίντον από την προεδρία επειδή είχε σχέση με μια μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ