Αντώνης Σαμαράς: «Δεν έχει καθόλου πλάκα να ηγείσαι της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν έχει καθόλου πλάκα να ηγείσαι της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες θεωρείται η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για αξιοπιστία και οικονομική σταθερότητα. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα επιτευχθεί δίχως κόστος.

«Νομίζετε πως μπορεί κανείς να είναι ευχαριστημένος με το να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας; Πρόκειται για την πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο. Είναι μόνο μπελάς», δηλώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη που δημοσιεύουν σήμερα οι New York Times.

Για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο διαδηλώσεων στην Ελλάδα και την Ισπανία, σχολιάζει πως «αποτελούν προϊόν της τεράστιας κρίσης και της ύφεσης», πράγμα που σημαίνει ότι «η παρούσα κατάσταση θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες του δυτικού κόσμου: πρέπει να πράξουν έτσι ώστε να μην επιταθεί αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ισπανία».

Νο. 1 πρόβλημα για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνουν οι New York Times, είναι το ποσοστό ανεργίας το οποίο έχει σκαρφαλώσει στο 24% με τους μισούς νέους της χώρας να βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας που ωστόσο δεν υπάρχει - πρόβλημα που αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, καθώς περίπου 400.000 μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Σε όλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Πρέπει να διατηρηθεί η ελπίδα. Μόνο αυτό μπορώ να προσφέρω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ