Αυτός είναι ο αντίπαλος της Μέρκελ για την Καγκελαρία: Ο Πέερ Στάινμπουργκ - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο αντίπαλος της Μέρκελ για την Καγκελαρία: Ο Πέερ Στάινμπουργκ

Ο Στάινμπουργκ αντίπαλος της Μέρκελ για την Καγκελαρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπουργκ θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές για την καγκελαρίου που θα γίνουν σε ένα χρόνο, περίπου, αφού ορίστηκε ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η επίσημη πρόταση στον Πέερ Στάινμπρουκ για τη θέση του υποψηφίου για την καγκελαρία στις (βουλευτικές) εκλογές του 2013 θα γίνει τη Δευτέρα.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του SPD, δήλωσε πως στο κόμμα είναι πεπεισμένοι ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ θα είναι ο καλύτερος υποψήφιος και ο καλύτερος καγκελάριος που μπορεί να βρει η Γερμανία.

«Το να χαλιναγωγηθούν οι χρηματαγορές και το να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική ισορροπία είναι στο επίκεντρο της εκστρατείας μας για το 2013», συνέχισε.

Ο Στάινμπρουκ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν ενδιαφέρεται να υπηρετήσει σε άλλον ένα «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Μέρκελ, όπως είχε συμβεί όταν το SPD συμμετείχε στην κυβέρνηση την περίοδο 2005-2009, αλλά θέλει να ηγηθεί μιας εντελώς νέας κυβέρνησης σε συμμαχία με τους Πράσινους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ