Στη Mercedes για τα επόμενα τρία χρόνια ο Λιούις Χάμιλτον - iefimerida.gr

Στη Mercedes για τα επόμενα τρία χρόνια ο Λιούις Χάμιλτον

Formula 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Mercedes θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λιούις Χάμιλτον από τη νέα σεζόν, με την McLaren να αντικαθιστά τον Βρετανό οδηγό με τον Σέρχιο Πέρες.

«Είναι ώρα για μία νέα πρόκληση και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου με την Mercedes, η οποία έχει μία εξαιρετική κληρονομιά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μαζί με το πάθος για νίκες που έχω και εγώ. Πιστεύω πως μπορώ να οδηγήσω τα "ασημένια βέλη" στην κορυφή και να πετύχουμε τους κοινούς στόχους της κατάκτησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος», δήλωσε ο Χάμιλτον, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την γερμανική ομάδα.

Η έλευση του 28χρονου πιλότου σημαίνει την απομάκρυνση του επτάκις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. «Πέρασα τρία πολύ ωραία χρόνια με την ομάδα. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε κοιτάζοντας την αγωνιστική πλευρά. Εύχομαι στον Λιούις τα καλύτερα και στην ομάδα να καταφέρει να πετύχει αυτά για τα οποία έχει δουλέψει πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Τώρα, θα συγκεντρωθώ στους τελευταίους αγώνες», ανέφερε ο Γερμανός οδηγός.

Η McLaren αντικατέστησε τον Χάμιλτον με τον Μεξικανό Πέρες, που δήλωσε ενθουσιασμένος για την μετακίνησή του στη βρετανική ομάδα. «Είμαι χαρούμενος που έγινα πιλότος της McLaren, μιας ομάδας που έχει ένα σπουδαία ιστορία στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Για 40 χρόνια ήταν η ομάδα που κάθε πιλότος ήθελε να τρέξει. Είμαι περήφανος που διάλεξαν εμένα για να είμαι ομόσταβλος του Τζένσον Μπάτον από το 2013. Πέρασα μια χρονιά (2012) δουλεύοντας πολύ σκληρά για παρουσιάσω τις δυνατότητες μου, αλλά ακόμη παραμένω συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος. Πάντα θα είμαι ευγνώμων στον Πίτερ Ζάομπερ και όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Είμαι έτοιμος για αυτό. Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό με την Sauber για το υπόλοιπο της σεζόν και ανυπομονώ να δουλέψω στην McLaren με τον Τζένσον», τόνισε ο 22χρονος πιλότος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ