Άριες από Κάρμεν και Μανόν Λεσκώ σήμερα στις 12 στο Μοναστηράκι - iefimerida.gr

Άριες από Κάρμεν και Μανόν Λεσκώ σήμερα στις 12 στο Μοναστηράκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει την έξοδό της στην Αθήνα, σε μια απρόσμενη συνάντηση με το κοινό. Επόμενος σταθμός, σήμερα, το μετρό στο Μοναστηράκι.

Ήταν μόλις τον περασμένο Ιούνιο όταν οι ασθμαίνοντες Αθηναίοι τρέχοντας να προλάβουν τον επόμενο συρμό του μετρό στο Σύνταγμα, σάστισαν ακούγοντας ξαφνικά άριες μέσα στο πλήθος. Ήταν η πρώτη εξόρμηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο μετρό, μια guerilla παράσταση που στόχο είχε να προκαλέσει χαμόγελα στους περαστικούς και να βελτιώσει για λίγα λεπτά την σκληρή όψη της καθημερινότητας.

Η υποδοχή ήταν ενθουσιώδης και έτσι η Λυρική συνεχίζει ακάθεκτη. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιάσει στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι ένα μουσικό οπερατικό δρώμενο. Οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσουν στο «Μοναστηράκι» αποσπάσματα από τις όπερες Κάρμεν του Μπιζέ και Μανόν Λεσκώ του Πουτσίνι, με την οποία ανοίγει η καλλιτεχνική περίοδος 2012-13 της ΕΛΣ. Ερμηνεύουν οι Βούλα Αμιραδάκη Σοπράνο, Μαρισία Παπαλεξίου, μέτζο σοπράνο, Ζαφείρης Κουτελιέρης, βαρύτονος.Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος. Χορεύει η Α' Χορεύτρια του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αιμιλία Γάσπαρη.

Η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες θα συνεχιστεί με την παρουσίαση καλλιτεχνικών δρώμενων στους χώρους των μέσων σταθερής τροχιάς, στοχεύοντας, αφενός να φέρει την τέχνη της όπερας πιο κοντά στη ζωή της πόλης και αφετέρου να δώσει χρώμα στη δύσκολη καθημερινότητα όλων μας, με τη δύναμη της μουσικής. Εξάλλου την Κυριακή η Λυρική θα παρουσιάσει την Όπερα της Βαλίτσας στο Γηροκομείο Αθηνών (οι δράσεις της Όπερας της Βαλίτσας πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχος.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ