Νέο τσεκούρι στα εισοδήματα – Οι άγνωστοι φόροι που προβλέπει το πακέτο των 11,5 δισ. - iefimerida.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Νέο τσεκούρι στα εισοδήματα – Οι άγνωστοι φόροι που προβλέπει το πακέτο των 11,5 δισ.

Το νέο πακέτο-φωτιά των 11,5 δισ. ευρώ περιλαμβάνει φόρους που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους φορολογούμενους και ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά και όσους εξακολουθούν να έχουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», στο πακέτο μέτρων το οποίο συμφώνησαν επί της αρχής οι τρεις αρχηγοί την Πέμπτη υπάρχουν και φορολογικές επιβαρύνσεις που δεν είχαν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, οι επιβαρύνσεις αυτές είναι:

  • Αύξηση της φορολόγησης των τόκων στις τραπεζικές καταθέσεις από το 10% στο 15%. Οι τράπεζες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θεωρούν πως το μέτρο αυτό δεν θα προκαλέσει νέο κύμα φυγής καταθέσεων στο εξωτερικό.
  • Κατάργηση του αφορολόγητου που υπάρχει για μισθωτούς με παιδιά. Σήμερα οι μισθωτοί που έχουν από ένα έως δύο παιδιά έχουν πρόσθετο αφορολόγητο 2.000 ευρώ για κάθε ένα παιδί, και 3.000 ευρώ από το τρίτο παιδί και πάνω.
  • Ενιαίος συντελεστής 35% για τη φορολόγηση των κερδών των ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Φορολόγηση με βάση την κλίμακα εισοδήματος όλων όσων αμείβονται με μπλοκάκι.
  • Εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης
  • Αύξηση του ορίου εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους νέους ασφαλισμένους.

Παράλληλα, θα εισαχθεί φόρος στα «μηχανάκια» του ΟΠΑΠ ενώ θα μειωθεί ο ΦΠΑ των αγροτών στο 6% αλλά και το ΦΠΑ στην εστίαση. Ωστόσο, η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης δεν θα είναι τόσο αθώα, καθώς θα συνοδευτεί από καθιέρωση ειδικού τέλους στα εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ