Τσίπρας: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει - Σουλτς: Να περιμένουμε την έκθεση - iefimerida.gr

Τσίπρας: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει - Σουλτς: Να περιμένουμε την έκθεση

Τσίπρας: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει - Σουλτς: Να περιμένουμε την έκθεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας πως πρέπει να πούμε την αλήθεια για το ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην Τροίκα. Πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να πούμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι είναι καλύτερο να σταματήσεις το λάθος παρά να συνεχίσεις να το κάνεις».

«Είπα στον κ. Τσίπρα να κατανοήσει ότι δεν μπορώ να τοποθετηθώ πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τρόικα», είπε από την πλευρά του ο κ.Σουλτς, σημειώνοντας πως «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να έχει ανάπτυξη. Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η ακεραιότητα του ευρώ. Κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα όταν υπάρχει πιθανότητα αύριο να έχει άλλο νόμισμα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε και στην φοροδιαφυγή λέγοντας πως «είναι γνωστό ότι πολλοί πλούσιοι Έλληνες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Πρέπει να αναζητηθούν και να φορολογηθούν».

Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε νεοναζιστικό κόμμα το οποίο καταπατά όλες τις αξίες του δημοκρατικού φάσματος. «Αισθάνομαι υποχρέωση να εγείρω τη φωνή μου», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζοντας ότι θα αρνηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

«Πέρα από τα παχιά τα λόγια, ελπίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα πήρε έστω μυρωδιά της ευρωπαϊκής πραγματικότητας».

Με αυτή τη δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε όσα ανέφερε στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ