Παρέμβαση Πεπόνη για τη λίστα Λαγκάρντ με τους 2.000 Ελληνες φοροφυγάδες - iefimerida.gr

Παρέμβαση Πεπόνη για τη λίστα Λαγκάρντ με τους 2.000 Ελληνες φοροφυγάδες

Παρέμβαση Πεπόνη για τη λίστα Λαγκάρντ με τους 2.000 Ελληνες φοροφυγάδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση για το θέμα της λίστας, που είναι γνωστή και ως «λίστα Λαγκάρντ» και στην οποία περιλαμβάνονται 2.000 ονόματα Ελλήνων ή εταιριών που είχαν καταθέσεις στην ελβετική Τράπεζα UBS, ύψους 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποίησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Αφορμή στάθηκαν ερωτήσεις βουλευτών και δημοσιεύματα του τύπου, σύμφωνα με τα οποία η λίστα, παρότι παραδόθηκε το 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές και το ΣΔΟΕ, σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να διερευνηθεί αν ήταν νόμιμα ή μη τα χρήματα, δεν προχωρήσαν στη φορολόγησή τους και η λίστα παρέμεινε «θαμμένη» στα συρτάρια του ΣΔΟΕ. Το θέμα αποκαλύψε σήμερα και η iefimerida.gr.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να του αποσταλεί αυτή η λίστα, αν υπάρχει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, αφού έτσι προστατεύονται άτομα που φοροδιαφεύγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ