Zωδιο-καψουρέματα - iefimerida.gr

Zωδιο-καψουρέματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Thank god it’s Friday! Το Σ/Κ είναι ένα βήμα μακριά και τα άστρα είναι προπέτες: Πριν ζήσεις, σου μαρτυρούν το πεπρωμένο σου. Μπου!

Κριός

Σε έχει πιάσει μια ξέφρενη λαχτάρα να φας το παγωτό μαζί με το περιτύλιγμα. Δηλαδή είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία σου να γίνει «κάτι», που δεν έχεις την υπομονή να βγάλεις ούτε το χαρτί. Τα θέλεις όλα και τα θέλεις «εδώ και τώρα», και έχεις πάλι την αίσθηση ότι το σύμπαν, επειδή σε έχει ταλαιπωρήσει, οφείλει να στα δώσει όλα μασημένα, εν ανάγκη να τα έχει περάσει κι από το μπλέντερ. Δεν έχεις καμιά υπομονή, καμιά αντοχή, και τίποτα δεν σε κρατάει, και ενώ το έχεις πλέον εμπεδώσει ότι τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια, πας να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή από τον καναπέ και με τηλεχειριστήριο. Χμ. Ο Ερωτισμός κάτι σού ψιθυρίζει, αλλά διάλεξε (πάλι) το βουλωμένο το αυτί και έτσι… στου κουφού την πόρτα. Έλα, αφού μπορείς να βάλεις λίγο τουμποφλό. Μόνο εσύ μπορείς να ξεβουλώσεις την κατάσταση, τι περιμένεις;

Ταύρος

Το έχεις δει μεν γατούλα, αλλά με τον Άρη και τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου βγάζεις κάτι νύχια και ξεσκίζεις στο τσακίρ κέφι τον καλό καναπέ που με μόχθο και οικονομίες κατάφερες να αγοράσεις. Δηλαδή για ακόμα μια φορά κάνεις τα αυτοκαταστροφικά σου κόλπα και χωρίς να το καταλάβεις πάρ’ την κάτω την καρδάρα με το γάλα. Η ερώτηση είναι η εξής: στο όνομα ποιας νεύρωσης ξεστομίζεις τη χαρά σου; Οκ, οκ, τα έχουμε ξανακούσει αυτά, κάποτε βρέθηκε στο δρόμο σου και ένας Ταυρομάχος και σου έκανε το βίο κόλαση. Ναι, όμως αυτά πάει, πέρασαν. Εστίασε πάλι στο εδώ και τώρα που όλα προχωράνε μέλι γάλα, και έχεις και ευκαιρίες και προτάσεις και εν ανάγκη δέσε τα χέρια σου με γάζες έτσι ώστε να μην μπορείς να τραυματίσεις με τις αγαρμποσύνες σου τα πρόσωπα που αγαπάς. Το Σ/Κ θέλει χαμόγελα και με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου θέλει και ερωτική αποφόρτιση, τουτέστιν ανέβα στα κεραμίδια και άρχισε να καλείς τα αρσενικά.

Δίδυμος

Τα επαγγελματικά σου είναι μια στάλα καλύτερα, εσύ όμως πιάνεσαι από αυτήν τη σταγονίτσα και κάνεις θαύματα. Ο Άρης και ο Πλούτωνας σε τρίγωνα κάλαντα σού φτιάχνει τη διάθεση. Και ναι, αυτό είχες ανάγκη τόσο καιρό, να αποκτήσεις ένα κίνητρο, τώρα το έχεις. Το εγώ σου έχει πάρει τα πάνω του. Καλό αυτό. Αλλά πρόσεχε μην το καβαλήσεις το καλάμι, γιατί την έχεις την τάση. Στα αισθηματικά παίζει ακόμα ένα μπερδεγουέι και αυτό γιατί η καρδιά σου είναι αγκινάρα, όλους κι όλες τις χωρά, και σαν μην έφτανε αυτό, το ερωτικό σου παρελθόν έρχεται να σου κάνει επίσκεψη κι εσύ το κερνάς φοντάν. Αχ, το μαυρισμένο μάτι δεν το γλιτώνεις.

Καρκίνος

Την επόμενη φορά που θα ερωτευτείς, πρόσεξε και λίγο ποιον ερωτεύτηκες, γιατί παραμένεις σταθερά ερωτευμένη με την ιδέα του έρωτα. Δηλαδή, κοίταξε λίγο το προσφιλές πρόσωπο γιατί σ’ ακούμε να λες: «Μα τι πήγα κι ερωτεύτηκα;». Πήγες κι ερωτεύτηκες ακριβώς αυτό που ήσουν τελικά «κουρδισμένη» να ερωτευτείς. Ναι, οι μέρες προσφέρονται για αυτοκριτική και δεν μιλάμε για αυτομαστίγωμα αλλά για αυτοκριτική που θα σε βοηθήσει να πας παραπέρα. Είναι καλή η στιγμή και αυτό γιατί βρίσκεσαι σε ένα καλό μονοπάτι που τίποτα δεν είναι ιδιαίτερα αιχμηρό και κανένας πόνος (πια) δεν σ’ αγγίζει. Με Πλούτωνα και Άρη σε ευνοϊκή θέση, ήρθε η στιγμή να γυρίσεις σελίδα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Βγες έξω, γνώρισε, μοιράσου, και κυρίως μην έχεις μεγάλες προσδοκίες, άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν step by step.

Λέων

Ο φίλος Άρης και ο Πλούτωνας σχηματίζουν ένα καλό τρίγωνο και επιτέλους τα επαγγελματικά «τσουλάνε». Αυτή η μικρή ώθηση κάνει και τη διάθεσή σου πιο χαμογελαστή. Δεν είναι βέβαια η στιγμή να ανάψεις τσιγάρο ανακούφισης, όμως ξέρεις ότι τον έχεις φάει τον γάιδαρο και είναι άδικο να τα γκρεμίσεις όλα τώρα, που έμεινε μια τόση δα ουρά. Προσπάθησε λοιπόν να επικεντρωθείς σ’ αυτά που εγγυημένα σου δίνουν χαρά, δηλαδή στο μαλλί σου, σε ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι παπούτσια, δηλαδή σε μικρές χαρές που όμως σε απογειώνουν. Κλείδωσε τις εμμονές σου στο ντουλάπι με τα άχρηστα και φρόντισε να κρατάς το μυαλό σου καθαρό και απασχολημένο. Με προσοχή, βρες το θάρρος, και μπες στο περιβόλι του ερωτισμού να δεις τι παίζει. Κάνε δηλαδή ό,τι περνάει από το χέρι σου για να βγεις από τη μιζέρια που σε κατάτρωει και να κάνεις μια καινούργια αρχή, όποια κι αν είναι αυτή.

Παρθένος

Κίνησε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι και ήταν μέρα Σάββατο. Σου λέει κάτι αυτό το γνωμικό; Σου θυμίζει τον εαυτό σου τις τελευταίες βδομάδες; «Μα και πότε να πάω στο παζάρι;» αναρωτιέσαι, αφού τις υπόλοιπες μέρες το μόνο που κάνεις είναι να δουλεύεις ασταμάτητα. Όπως και να ‘χει, ακόμα κι αν έχασες το παζάρι, ο Άρης στον Ταύρο σε κάνει να νιώθεις ασφαλής μέσα στις επιλογές σου και η συνάντηση του Άρη με τον Πλούτωνα σε δυναμιτίζει με τρόπο που ταιριάζει και στην επιδερμίδα και στις επιθυμίες σου. Το Σ/Κ αυτό οφείλεις να ξεσφίξεις τη γραβάτα και εν ανάγκη να κάνεις ένα σύντομο ταξίδι που θα σε αποφορτίσει. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις κι άλλες σκοτούρες στο ήδη φορτωμένο σου πρόγραμμα. Και όταν λέμε σκοτούρες, εννοούμε να αρχίσεις να σκαλίζεις το παρελθόν σου μέχρι να το ματώσεις, μέχρι να ματώσεις. Άφησε τα επικίνδυνα χόμπι και επικεντρώσου σ’ αυτά που τραβάνε, σ’ αυτά που σε θέλουν. Αυτά που δεν τραβάνε και θέλουν πολύ κουπί, τουλάχιστον σ’ αυτήν τη φάση, είναι στα απαγορευμένα. Α πα πα.

Ζυγός

Είσαι πιο ανεβασμένος, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεσαι σ’ όλους, και το λες και το δείχνεις. Βέβαια ο Άρης και ο Πλούτωνας σε κάνουν να παρακοιτάς τα οικονομικά σου. Όλο σχέδια επέκτασης έχεις στο μυαλό σου και την έχεις δει Μέγας Αλέξανδρος. Θέλεις να αλλάξεις σπίτι, έπιπλα, ακόμα και χώρα. Όλες αυτές οι αλλαγές σε βρίσκουν «σαν έτοιμο από καιρό». Ας είναι, αρκεί να μη βιάζεσαι και μας σκοντάψεις. Το σημαντικό είναι ότι νιώθεις πως κάτι σε αθώωσε από το ένοχο χθες και ακόμα και στον έρωτα έχεις πλέον καθαρό ποινικό μητρώο και είσαι έτοιμος να τα ξεκινήσεις όλα από την αρχή! Βέβαια, βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι αν δεν τρέξεις, δεν το ιδρώνεις το φανελάκι, και τώρα είναι η στιγμή να δείξεις ότι είσαι καλός παίκτης. Εξάλλου, όταν θέλεις, ξέρεις και παίζεις καλή μπάλα.

Σκορπιός

Αχ, αυτός ο Άρης στον Ταύρο σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα και τώρα είναι η στιγμή να δείξεις ότι ξέρεις από καλό λάδι. Που σημαίνει ότι είναι στο χέρι σου τα μαγειρέματα να είναι επιτυχημένα. Για να το πούμε και πιο απλά: Αν δεν ερωτευτείς και αυτό το Σ/Κ, τότε να πας να δεις ψυχολόγο. Καλύτερες συνθήκες δεν πρόκειται πάντως να βρεις, γι’ αυτό αφέσου σ’ αυτό το ωραίο κύμα ερωτισμού και όπου σε βγάλει, my dear. Aυτό το Σ/Κ πρέπει να είσαι σε επιφυλακή γιατί οι ευκαιρίες θα πετάνε πάνω από το κεφάλι σου σαν εξωτικά πουλιά. Μην αφήσεις λοιπόν τίποτα στην τύχη, πάρε την κατάσταση και το τιμόνι στα χέρια σου. Χμ, ο Σκορπιός ξύπνησε.

Τοξότης

Σκέφτεσαι με την καρδιά και αγαπάς με το μυαλό, δηλαδή όλα λάθος. Πού πήγε η λογική σου; Πού πήγαν οι μέρες εκείνες που μπορούσες τουλάχιστον να ισχυριστείς ότι εν μέσω μιας κρίσης μπορούσες να κάνεις μια καλή σαπουνάδα στα εγκεφαλικά σου κύτταρα και να σκεφτείς λογικά καθαρά και μυαλωμένα; Ναι, κάποιο αόρατο χέρι σε ανύποπτο χρόνο σου έκανε λοβοτομή, κι έτσι τις μισές μέρες λειτουργείς σαν υπεραισθηματικός Καρκίνος και τις άλλες μισές σαν υπερ-βιαστικός Κριός. Σε κάθε περίπτωση, έχεις χάσει κάτι από τον αλέγκρο Τοξότη που κρύβεις μέσα σου και έχει φορτωθεί κάτι καινούργιες νευρώσεις που καθόλου δεν σε πάνε. Ξεφορτώσου τις εδώ και τώρα. Το τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα σε ευνοεί να ξανασυνδεθείς με τα καλό κομμάτια του εαυτού σου. Έλα, καιρός ήταν. Αυτό το Σ/Κ είναι ευκαιρία να επιστρέψεις μαλακά σ’ αυτό που πάντα ήσουν.

Αιγόκερως

Τρίβεσαι στα γυαλόχαρτα της αμαρτίας. Και η αρετή μοιάζει σαν το όνειρο που όλο και ξεμακραίνει. Η Αφροδίτη από τον Ταύρο σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, κάτι που ευνοεί εξαιρετικά την ερωτική ζωή. Τουτέστιν, καινούργιες γνωριμίες που σου κλείνουν γουστόζικα το μάτι και είναι ακόμα στο σελοφάν. Έρωτες από τα παλιά. Έρωτες σε πρακτική οικονομική συσκευασία. Γενικά έρωτες, και η σάρκα, αν μη τι άλλο, ήρθε η στιγμή να δικαιωθεί. Κι ενώ για λίγο αμφιταλαντευόσουν ανάμεσα στο υπερβολικά οικείο και στο υπερβολικά καινούργιο, έπεσε πολλή δουλειά και τα πάγωσε όλα. Ήρθε όμως η στιγμή να ξαναθυμηθείς την καρδιά σου και να την αφήσεις να σε πάει εκεί που εκείνη ξέρει καλύτερα. Επωφελήσου από το νέο κύμα κοινωνικότητας και αποδοχής που ξεσπάει πάνω σου και πέταξε τις μίζερες σκέψεις στον χειμώνα που πέρασε. Σε κάθε περίπτωση, κράτα το κέφι σου ανεβασμένο και το φανάρι στο πράσινο.

Υδροχόος

Ο Άρης και ο Πλούτωνας σε καλούν στο ψυχεδελικό τους παρτάκι, και όλα είναι πολύχρωμα και high, οπότε αργά και σταδιακά αρχίζεις κι εσύ να ανεβαίνεις. Και μπορεί ο έρωτας να έχει κάπως βαρύ χέρι, και όπως σε χτυπά τύπου φιλικά στον ώμο να νιώθεις ότι θα σε ξεκάνει, όμως εσύ έχεις και πάλι την τάση να βάλεις όλα τα κάστανά σου στη φωτιά και την ίδια ώρα να θέλεις να τα βγάλεις άρον άρον, ακόμα και με τα χέρια. Έτσι παθαίνεις σοβαρά εγκαύματα και ξέρεις ότι μόνος σου έφτασες τον εαυτό σου σ’ αυτό το σημείο της καταστροφής: δηλαδή ή αφέσου ή μην αφήνεσαι, αλλά, προς θεού, μην κάνεις μισές δουλειές. Υπάρχει, ξέρεις, πάντα και ένα ήσυχο μονοπάτι, που μπορείς να το πάρεις και με σταθερά βήματα να φτάσεις στο ξέφωτο που λαχταράς.

Ιχθύες

Οι πραγματικές ανάγκες περνούν από μπροστά σου και εσύ λες «μισό λεπτό, πετάγομαι μέχρι το περίπτερο να πάρω τσιγάρα». Τέτοια «ψαρούκλα» είσαι τελικά. Τόσον καιρό κλαιγόσουν ότι δεν σου παρουσιάζονται ευκαιρίες, και τώρα που εκείνες έρχονται μεταμφιεσμένες σε ανάγκες εσύ κάνεις ότι δεν τις βλέπεις και φοβάσαι να ριχτείς στη φωτιά του πάθους. Επιστρέφεις και πάλι στα σίγουρα, που κατά τα άλλα δεν αντέχεις να τα βλέπεις ούτε ζωγραφιστά. Το δυναμικό τρίγωνο Άρη -Πλούτωνα φέρνει στο δρόμο σου πρόσωπα που μπορεί να σε βοηθήσουν να τα αλλάξεις όλα. Αλλά πρέπει κι εσύ να κάνεις κάτι… όπως ν’ ανοίξεις την πόρτα και να βγεις από το σπίτι σου, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, σταμάτα να το παίζεις το μεγάλο θύμα. Είσαι ο μεγάλος θύτης και το ξέρεις. Καλός ο Παπαδιαμάντης, αλλά είναι κάπως φοβικό να έχεις μετατρέψει τον εαυτό σου σε φόνισσα Φραγκογιαννού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ