Σιγήν ιχθύος τήρησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Σιγήν ιχθύος τήρησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο

Σιγήν ιχθύος τήρησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Ωστόσο, αμέσως μετά το ραντεβού των δύο γυναικών δεν δόθηκε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Ωστόσο, έντονη ήταν η φημολογία ότι το ΔΝΤ πιέζει την Γερμανία να συμφωνήσει σε διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κυρία Λαγκάρντ, η οποία επισήμως επισκέφθηκε το Βερολίνο για την εορτή των 70ών γενεθλίων του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συζήτησε με την Μέρκελ σχετικά με την «κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, είχε πει νωρίτερα πως επρόκειτο να συζητηθούν ζητήματα στα οποία τέμνονται τα συμφέροντα της Γερμανίας και του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ υπάρχουν συγκλίνουσες πληροφορίες περί του ότι το ΔΝΤ πίεζε να υπάρξει νέα απομείωση χρέους, αν και η γερμανική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ