ΠΑΣΟΚ: Στο πακέτο των περικοπών δεν έγιναν διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Στο πακέτο των περικοπών δεν έγιναν διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο

ΠΑΣΟΚ: Σημαντικό γεγονός  η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις σχετικά με το πακέτο των περικοπών στο οποίο έχει καταλήξει το οικονομικό επιτελείο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Στην συνάντηση που έγινε στην Ιπποκράτους, ο υπουργός Οικονομικών, πήγε αμέσως μετά την συζήτηση που είχε με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, ο οποίος ανέφερε πως τα μέτρα δεν θα κλείσουν κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει την Πέμπτη, επειδή εκκρεμεί το φορολογικό.

Μετά το πέρας της συνάντησης στην Ιπποκράτους, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο κ. Στουρνάρας αποχώρησε από τα κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι αυτά τα μέτρα «δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα με την Τρόικα» και ανέφεραν ότι την πρόταση αυτά θα την παρουσιάσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, στην αυριανή συνεδρίαση του Euroworking Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις επί των μέτρων, ενώ υπογράμμιζαν ότι «απ' ό, τι φαίνεται δεν υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο».

Ωστόσο, χαρακτήριζαν σημαντικό το γεγονός ότι τα αναπηρικά επιδόματα έχουν εξαιρεθεί από το πακέτο μέτρων και σημείωναν πως «όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη σύσκεψη των αρχηγών».

Ο υπουργός Οικονομικών ωστόσο μπαίνοντας στην Ιπποκράτους, ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα είναι στα οχτώ δισ. ευρώ και ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε, «όχι τέτοια νούμερα ρε παιδιά, πιο χαμηλά θα είναι».

Σε ερώτηση που του έγινε, αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, απάντησε «πλάκα μου κάνετε»;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ