Moody's: Στο 7% η ύφεση στην Ελλάδα το 2012 - iefimerida.gr

Moody's: Στο 7% η ύφεση στην Ελλάδα το 2012

Moody's: Στο 7% η ύφεση στην Ελλάδα το 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διατήρηση της αρνητικής προοπτικής των ελληνικών ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια (RMBS, Residential Mortgage - Backed Securities), ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, καθώς εκτιμά πως η κρίση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί.

Ο οίκος αναμένει μείωση του ΑΕΠ κατά 7% και αύξηση της ανεργίας από το 17,7% στο 22,8%. Βλέπει έτσι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς τα νοικοκυριά θα επηρεαστούν από τις μειώσεις μισθών και θα αυξηθεί κατά συνέπεια το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών για στεγαστικά δάνεια.

Η επίδοση των ομολόγων RMBS, αναφέρει ο οίκος, συνέχισε να επιδεινώνεται στο τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου 2012, προσθέτοντας ότι η άνοδος της ανεργίας οδήγησε σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των αθετήσεων πληρωμών στην αγορά αυτών των ομολόγων.

Ο δείκτης σωρευτικών αθετήσεων πληρωμών στα ομόλογα αυτά αυξήθηκε φέτος τον Αύγουστο στο 1,32% του αρχικού ύψους τους από 0,86% τον Αύγουστο του 2011. Η τάση των ληξιπρόθεσμων δανείων για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών ενισχύθηκε και έφθασε στο 4,03% του τρέχοντος ύψους των ομολόγων αυτών φέτος τον Αύγουστο από 2,20% τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Το τρέχον συνολικό υπόλοιπο των ομολόγων RMBS ανερχόταν σε 2,9 δις. ευρώ φέτος τον Αύγουστο από 3,6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2011, καταγράφοντας μείωση 20%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ