Σαμαράς – Στουρνάρας κατέληξαν σε συμφωνία για τα 13,5 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Σαμαράς – Στουρνάρας κατέληξαν σε συμφωνία για τα 13,5 δισ. ευρώ

Σαμαράς – Στουρνάρας κατέληξαν σε συμφωνία για τα 13
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκλεισε όπως όλα δείχνουν τελικά το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που είχε ζητήσει η Τρόικα, κατά την μαραθώνια σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κατά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συμφωνήθηκε το πακέτο περικοπών 11,5 δισ. ευρώ. Μέσα σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται ωστόσο και άλλα δύο δισ. ευρώ τα οποία θα προέρχονται από φορολογικά έσοδα από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Οι πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως στην σύσκεψη αυτή έγινε μία πρώτη οριστικοποίηση μέχρι το πακέτο να εγκριθεί πλήρως. Την Τετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας, ενημερώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ σειρά έχει η Τρόικα η οποία μέσα στις επόμενες ημέρες καταφθάνει πάλι στην Αθήνα.

Ωστόσο το «κλείδωμα» του πακέτου θα έρθει στην σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ