Ανησυχούν οι Ιάπωνες μετά την ανακοίνωση της Κίνας για το αεροπλανοφόρο - iefimerida.gr

Ανησυχούν οι Ιάπωνες μετά την ανακοίνωση της Κίνας για το αεροπλανοφόρο

Η Κίνα απέκτησε το πρώτο της αεροπλανοφόρο - Ανησυχούν οι Ιάπωνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Liaoning είναι και επισήμως το πρώτο αεροπλανοφόρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την ώρα που η ένταση με την Ιαπωνία επιτείνει τις ανησυχίες για αποσταθεροποίηση της περιοχής.

«Σήμερα το πρωί το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο, το Liaoning, ετέθη επισήμως σε υπηρεσία», ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας. Το αεροπλανοφόρο είχε κατασκευασθεί στη Σοβιετική Ένωση και πήρε το φέρει το όνομα της κινεζικής επαρχίας.

«Το αεροπλανοφόρο θα επιτρέψει στην Κίνα να αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές ικανότητες του πολεμικού της ναυτικού σε σύγχρονο επίπεδο και να βελτιώσει τις αμυντικές της ικανότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας ενώ επισημαίνεται πως το πλοίο «θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους».

Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές ωστόσο, το Πεκίνο θα χρειασθεί ακόμη αρκετά χρόνια μέχρι να αποκτήσει μια πλήρως λειτουργική αεροναυτική μονάδα για να πλαισιώσει το αεροπλανοφόρο. Παρόλα αυτά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μυστική ναυπήγηση από την Κίνα ακόμα ενός ή δύο αεροπλανοφόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ