Εβδομάδα συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσουν τα 11,5 δισ. - iefimerida.gr

Εβδομάδα συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσουν τα 11,5 δισ.

Εβδομάδα συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσουν τα 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να «κλειδώσει» το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Τρόικα.

Στη σύσκεψη μετείχαν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν το φορολογικό νομοσχέδιο, το ζήτημα της επιμήκυνσης ζητήματα που τίθενται υπό διαπραγμάτευση.

Το οικονομικό επιτελείο «τρέχει» αυτές τις ημέρες για να εντοπίσει και να εξειδικεύσει τις περικοπές αυτές προκειμένου οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να φτάσουν στο τέλος τους και να δούμε μία καλή αξιολόγηση από την Τρόικα.

Η αίσθηση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και πως το πακέτο θα κλείσει.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και αυτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κύκλοι της κυβέρνησης, κρίνουν την συγκεκριμένη σύσκεψη, πολύ κρίσιμη, καθώς πιστεύεται πως σε αυτήν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα κλείσουν.

Κατά την σύσκεψη, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει στους κυβερνητικούς εταίρους τις λίστες με τις περικοπές και οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να αποφασίσουν τους βασικούς άξονες στους οποίους θα βασισθεί η ελληνική πλευρά προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ