Παγκόσμια πρεμιέρα του ορμητικού Κireru στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - iefimerida.gr

Παγκόσμια πρεμιέρα του ορμητικού Κireru στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρώτα θα καταβροχθίσουμε όλα σας τα άλογα». Με αυτή τη φράση η παράσταση χορού Κireru θα ξεκινά μια αφήγηση σωματική και βαθιά αισθητική όσων ζούμε και μας εγκλωβίζουν σήμερα.

Kireru σημαίνει ξέσπασμα στα ιαπωνικά. Είναι η ξαφνική απώλεια της λογικής. Εκεί όπου η απουσία της διαύγειας, οδηγεί στην εκτός ορίων ορμή του σώματος των χορευτών της RootlessRoot οι οποίοι εφορμούν από το θάνατο κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι πεθαίνει κάτι νέο πρέπει να γεννηθεί. Η παράσταση Kireru θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 17 ως τις 28 Οκτωβρίου. Στη σκηνή, μαζί με τους οκτώ χορευτές της ομάδας RootlessRoot που κατάγονται από πέντε διαφορετικές χώρες, θα παίζει ζωντανά μουσική με την μπάντα του ο John Parish, δημιουργός και στενός συνεργάτης της PJ Harvey, της Tracy Chapman και πολλών άλλων. Η μουσική αποτελεί τον τροφοδότη της παράστασης, τη φωνή, το ουρλιαχτό, τη σιωπή που δίνει σχήμα στην αρχιτεκτονική των κινήσεων.

Παγκόσμια πρεμιέρα του ορμητικού Κireru στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών   | iefimerida.gr 0

Ένας άνεμος οργής θα σαρώσει το λευκό τοπίο της σκηνής του Kireru. Μια θάλασσα από λευκά πλαστικά μαχαιροπίρουνα θα υποχωρεί με θόρυβο καθώς οι χορευτές, θα φέρνουν στη σκηνή ένα χορό υψηλής τάσης, εκτός ορίων, υπέροχα απελευθερωτικό. Oι RootlessRoot εμπνέονται από τον σουρεαλιστή Ρώσο συγγραφέα Daniel Charms, και την ιστορία του για έναν καλλιτέχνη που έπρεπε να πεθάνει πριν μπορέσει το κοινό να γνωρίσει το έργο του. Ταυτόχρονα όμως εμπνέονται από ένα σύμβολο που ήταν μπροστά σε όλες τις φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας: από το άλογο, ζώο εξουσίας, υπερηφάνειας αλλά και μετάβασης. Oι RootlessRoot προειδοποιούν: το Kireru είναι μια μηχανή φτιαγμένη για να καταβροχθίσει όλα τα προϊόντα του δυτικού πολιτισμού...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στέγη γραμμάτων και τεχνών Kireru
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ