Εκατοντάδες χιλιάδες οι Ισπανοί που τρέφονται από τους κάδους σκουπιδιών! - iefimerida.gr

Εκατοντάδες χιλιάδες οι Ισπανοί που τρέφονται από τους κάδους σκουπιδιών!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα συχνότερο φαινόμενο αποτελούν οι εναλλακτικές τακτικές επιβίωσης στην Ισπανία, με τα ποσοστά ανεργίας στους νέους να φτάνουν το 50% και τα νοικοκυριά με άνεργους ενήλικες να πληθαίνουν επικίνδυνα μέρα με τη μέρα. Το πρόβλημα μάλιστα έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε πολλά σούπερμάρκετ εγκατέστησαν λουκέτα στους κάδους απορριμάτων προκειμένου να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Καθώς η Ισπανία προσπαθεί απεγνωσμένα να εκπληρώσει τους οικονομικούς στόχους της, πλησιάζει όλο και περισσότερο τα επίπεδα της Ελλάδας, εισάγοντας το ένα μέτρο αυστηρότητας μετά το άλλο και περικόπτοντας θέσεις εργασίας, μισθούς και συντάξεις, ενώ η οικονομία της συνεχίζει να συρρικνώνεται. Επιπλέον, προσφάτως η κυβέρνηση αύξησε το φόρο προστιθέμενης αξίας στα περισσότερα αγαθά, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τους οικονομικά εύθραστους.

Στατιστικές μελέτες αναφέρουν ότι το 2010 προσφέρθηκαν συσσίτια σε σχεδόν 1.000.000 Ισπανούς – τους διπλάσιους δηλαδή απ' ό,τι το 2007 – οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 65.000 το 2011. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες, το 22% των νοικοκυριών ζει υπό συνθήκες φτώχειας, ενώ 600.000 νοικοκυριά δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Και όλα αυτά τα νούμερα αναμένεται να μεγαλώσουν τις επόμενους μήνες.

Το ένα τρίτο περίπου από αυτούς που αναζητούν τροφή σε συσσίτια δεν το έχει ξανακάνει ποτέ, ενώ το αίσθημα ντροπής οδηγεί πολλούς να αναζητήσουν το γεύμα τους σε συσσίτια και κάδους άλλων γειτονικών πόλεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ