Ελλειμμα 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό βρήκε η Τρόικα - iefimerida.gr

Ελλειμμα 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό βρήκε η Τρόικα

Ελλειμμα 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό βρήκε η Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελλειμμα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ υπάρχει στον ελληνικό προϋπολογισμό, ποσό διπλάσιο από την αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Τρόικα.

Οπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην ηλεκτρονική μορφή του, μόνο εάν κλείσει το έλλειμμα, η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έχει ρωτήσει ήδη αρκετές φορές τους πιστωτές εάν είναι πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αν θα αποφασιστεί να παραχωρηθεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών επιθυμούν να δοθεί απάντηση στο εν λόγω ερώτημα στη Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ από το Βερολίνο θεωρούν πως θα υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία το νωρίτερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ