Ο Ρόμνεϊ απαντά στον Ομπάμα - «Έχω καταβάλει σε φόρους 1,9 εκατ. δολάρια» - iefimerida.gr

Ο Ρόμνεϊ απαντά στον Ομπάμα - «Έχω καταβάλει σε φόρους 1,9 εκατ. δολάρια»

Ο Ρόμνεϊ απαντά στον Ομπάμα - «Έχω καταβάλει σε φόρους 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην δημοσιότητα έδωσε την Παρασκευή ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, στοιχεία σχετικά με την φορολογία την οποία καταβάλει, στην οποία φαίνεται πως φορολογήθηκε με 14,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το οικονομικό επιτελείο του Μιτ Ρόμνεϊ, το εισόδημα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια δολάρια και σε φόρους κατέβαλε 1,9 εκατ. δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το έτος 2010 και μέχρι στιγμής ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε δημοσιεύσει τα αντίστοιχα στοιχεία μόνο μέχρι το 2010. Έτσι προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες τού αντιπάλου του, Μπαράκ Ομπάμα, για αδιαφάνεια, ο Ρόμνεϊ τα έδωσε στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το επιτελείο του Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κατέβαλε κατά μέσο όρο φόρο 20,2% κατά την περίοδο 1989-2009.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Ρόμνεϊ προέρχεται από επενδύσεις σε χρεόγραφα, μερίσματα και τόκους που φορολογούνται με μικρότερο συντελεστή απ' ότι το εισόδημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ