Βερολίνο: Οι πολεμικές αποζημιώσεις μετά από τόσα χρόνια έχασαν το νόημά τους - iefimerida.gr

Βερολίνο: Οι πολεμικές αποζημιώσεις μετά από τόσα χρόνια έχασαν το νόημά τους

Βερολίνο: Οι πολεμικές αποζημιώσεις μετά από τόσα χρόνια έχασαν το νόημά τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόρριψη του Βερολίνου στο αίτημα πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία στην Ελλάδα, αποκάλυψε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει σχετική συζήτηση μεταξύ των δύο χωρών.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», κατά την καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση.

«Για εμάς, δεν τίθεται το θέμα αυτό και θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν γνωρίζω για καμία σχετική συζήτηση, καμία επαφή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας» για το θέμα, πρόσθεσε.

«Η Γερμανία έχει αναλάβει την ευθύνη για το παρελθόν της. Το κάναμε πάντα στη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών και αποδείξαμε με διάφορους τρόπους ότι λαμβάνουμε το παρελθόν αυτό σοβαρά υπόψη μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας: «Το ίδιο ισχύει και για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ