Διακήρυξη της Κυπριακής προεδρίας και ΕΕ για τους «στημένους» αγώνες - iefimerida.gr

Διακήρυξη της Κυπριακής προεδρίας και ΕΕ για τους «στημένους» αγώνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Αθλητισμό στην Λευκωσία ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση διακήρυξης από την Κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των «στημένων» αγώνων.

«Η προσπάθεια για καταπολέμηση των στημένων παιχνιδιών απαιτεί αποτελεσματική και συνεχή δράση», τονίζεται στη διακήρυξη. Αναφέρονται πέντε βασικοί τομείς, στους οποίους θα πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, πρόληψη και χρηστή διακυβέρνηση, την παρακολούθηση, τις κυρώσεις, την συνεργασία και τον διεθνή συντονισμό.

Η διακήρυξη αποτελεί συνέχεια των συμπερασμάτων των υπουργών της ΕΕ για θέματα αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε κατά την πολωνική προεδρία το Νοέμβριο του 2011 και είναι το επιστέγασμα της συνεργασίας της Κυπριακής προεδρίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους συνέδρους του Ευρωπαϊκού Φόρουμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ