Στη σέντρα οι τέσσερις υπουργοί που δεν έπεισαν την Τρόικα - iefimerida.gr

Στη σέντρα οι τέσσερις υπουργοί που δεν έπεισαν την Τρόικα

Στη σέντρα οι τέσσερις υπουργοί που δεν έπεισαν την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η ενδοκυβερνητική κόντρα με φόντο τα 2 δισ. ευρώ να τραβάει μοιραία τα φώτα της δημοσιότητας- ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Στουρνάρας εξαπέλυσε ρουκέτες προς την Ιπποκράτους- ωστόσο από τα μισόλογα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και τη δεδομένη δυσφορία του υπουργού Οικονομικών για τις... επιδόσεις συγκεκριμένων υπουργών, είναι προφανές ότι κάποιοι θα πληρώσουν το... μάρμαρο των πρόσθετων, αιματηρών περικοπών σε συντάξεις και μισθούς.

Όλες αυτές τις ημέρες των σκληρών διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα, από το περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα δεν μπορούσαν να κρύψουν τον εκνευρισμό που υπήρχε από τη μάλλον απαθή στάση των υπουργών, οι οποίοι ενώ είχαν δεχθεί κόκκινη κάρτα από τους κυρίους Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς, εξακολουθούσαν να σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας αδυναμία εύρεσης πρόσθετων περικοπών, με επιχείρημα ότι οι δαπάνες τους είναι στα... κόκκινα!

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης βρέθηκαν πολλάκις στο στόχαστρο του κ. Στουρνάρα, πόσο μάλλον όταν παρά τις κατ' ιδίαν συστάσεις που τους έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, δεν στάθηκε δυνατόν να στηρίξουν επαρκώς τα σχέδια των περικοπών τους, με αποτέλεσμα να αναζητούνται επιπλέον 2 δις ευρώ από τις συντάξεις και τους μισθούς.

Όσο για τον υπουργό Διοκητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, όλα θα κριθούν από το εάν θα περάσει από τις Συμπληγάδες της Τρόικα το σχέδιο περιορισμού των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς απολύσεις, με βάση τις προβλέψεις συνταξιοδοτήσεων, αν και ήδη το σχέδιο διαθεσιμότητας έχει δεχθεί δηκτικά σχόλια ακόμα κι εκ των έσω...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ