Γ.Ραγκούσης: "Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δε δουλεύουν, θα φύγουν" - iefimerida.gr

Γ.Ραγκούσης: "Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δε δουλεύουν, θα φύγουν"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει καμία διχογνωμία μεταξύ εμού και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις μετατάξεις» είπε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. Επανέλαβε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι των οργανισμών του Δημοσίου που κλείνουν και μετατάσσονται θα αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ και εφόσον κρίνονται ανάξιοι θα αποπέμπονται. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να πάρει θέση τώρα εάν αυτοί οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο. «Εμείς λέμε όχι» είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε δε ότι οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις και γι' αυτό περνούν μέσω ΑΣΕΠ. Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε με νόημα εξάλλου, ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει από την τρόικα το δίλημμα «απολύστε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ή χρεοκοπείτε» επειδή από Οκτώβριο 2009 (πολύ πριν έρθει η τρόικα και το Μνημόνιο) μέχρι σήμερα έχουμε μειώσει τον αριθμό των Δημοσίων υπαλλήλων κατά 100 χιλιάδες περίπου μειώνοντας το μισθολογικό κόστος από 22 δις ευρώ σε περίπου 16 δις ευρώ. Αυτό συνέβη, είπε ο κ. Ραγκούσης λόγω της μείωσης των προσλήψεων με την αναλογία 1 προς 5, με τη μη ανανέωση των stage και την περαιτέρω μείωση του αριθμού προσλήψεων συμβασιούχων. Μάλιστα ο υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι ως προς τους συμβασιούχους υπήρξε αναπροσαρμογή καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε μείωση κατά 25% και τελικώς μειώθηκε ο ρυθμός προσλήψεων τους κατά 50% λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών και προκειμένου να πέσει περαιτέρω το κόστος.

Όσο για τα όσα είπε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ περί των διακοπών των Ελλήνων και τις συντάξεις τους, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι ψηφίζεται η θέσπιση του 40ωρου (το οποίο θα ισχύσει, αμέσως μετά την ψήφιση του και όχι από το φθινόπωρο) και πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει αυξήσει τις ώρες εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ