Η Καταλονία ζητά αυτόνομο προϋπολογισμό - Εξοργίζεται ο Μαριάνο Ραχόι - iefimerida.gr

Η Καταλονία ζητά αυτόνομο προϋπολογισμό - Εξοργίζεται ο Μαριάνο Ραχόι

Η Καταλονία ζητά «αυτόνομο Προϋπολογισμό» και εξοργίζει τον Μαριάνο Ραχόι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση προς την Καταλονία απευθύνει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ζητά να υπάρξει εθνική ενότητα, με αφορμή το αίτημα για αυτόνομο προϋπολογισμό από την περιφέρεια.

«Το χειρότερο όλων, είναι να επιμένουμε στο λάθος», τόνισε ο Ραχόι ενώπιον των βουλευτών, απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους της καταλανικής Convergencia i Unió (Σύγκλιση και Ένωση).

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης ανακοίνωση πως υπέγραψε μία σύμβαση προκειμένου να αποκτήσει η περιφέρειά του ένα τύπου υπουργείο Προϋπολογισμού, έτσι ώστε η ίδια η Καταλονία να εισπράττει τους φόρους των πολιτών της παρά η κεντρική εξουσία της Μαδρίτης.

«Δεν είναι στιγμή για να δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα, ούτε μία πολιτική αστάθεια», τόνισε ο Μαριάνο Ραχόι. «Εμείς, οι πολιτικοί εκπρόσωποι, έχουμε ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε πως «εάν σφάλλουμε και ωθούμε τα πράγματα ακόμη μακρύτερα και εάν οι περιστάσεις μας ξεφύγουν, δεν θα πρέπει να αφεθούμε να μας παρασύρουν τα γεγονότα».

Ωστόσο στην επιθετική του Μαριάνο Ραχόι, απάντησε η αναπληρωτής εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στο Κοινοβούλιο, Ροσίο Μαρτίνες Σαμπέρε. Όπως είπε, κάλεσε τον Μαριάνο Ραχόι να ακούσει την φωνή της Καταλονίας για ένα «αυτόνομο δημοσιονομικό σύμφωνο» προκειμένου να αποφύγει την διάσπαση του ισπανικού κράτους.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ακόμη και ο βασιλιάς, Χουάν Κάρλος ο οποίος τόνισε με έμφαση πως «το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαιρέσουμε τις δυνάμεις μας και να αυξήσουμε τις διαφορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ