Σταϊκούρας: Οι θυσίες των Ελλήνων τα δύο τελευταία χρόνια έφθασαν στα 49 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Οι θυσίες των Ελλήνων τα δύο τελευταία χρόνια έφθασαν στα 49 δισ. ευρώ

Σταϊκούρας: Οι θυσίες των Ελλήνων τα δύο τελευταία χρόνια έφθασαν στα 49 δισ. ευ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία προκαλούν τα μειωμένα έσοδα που εμφανίζονται κατά την εκτέλεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, το πρώτο 8μηνο του 2012 σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ενημερώνοντας τη Βουλή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο 8μηνο του 2012, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι στο σκέλος των εσόδων υπάρχει ανησυχία για μειωμένα έσοδα όσον αφορά στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό,ενώ στο σκέλος των δαπανών ο προϋπολογισμός θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη χρονιά και στα επίπεδα που είχε προβλέψει το υπουργείο τον Μάρτιο.

Οσον αφορά στο έλλειμμα ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως θα διαμορφωθεί στο 1,5% υψηλότερο από τους στόχους του συμπληρωματικού προϋπολογισμού. «Αναμενόμενο, λαμβάνοντας υπόψιν τη βαθύτερη ύφεση σε σχέση με τις εκτιμήσεις. Ελπίζουμε αυτό να γίνει δεκτό από τους εταίρους μας χωρίς νέα μέτρα», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ανέφερε επίσης, ότι με βάση στοιχεία που υπάρχουν από τους εταίρους μας οι θυσίες των ελλήνων πολιτών την περίοδο 2010-2012 έφτασαν στα 49 δισ. ευρώ δηλαδή στο 22,6% του ΑΕΠ.

Τέλος, τόνισε ότι θα υπάρξει σημαντική ύφεση και την επόμενη χρονιά ωστόσο υπογράμισε ότι αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέτρα ανάπτυξης και πρόσθεσε πως είναι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η χώρα θα τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ