Α. Διαμαντοπούλου: "Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι ευθύνη της κυβέρνησης" - iefimerida.gr

Α. Διαμαντοπούλου: "Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι ευθύνη της κυβέρνησης"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι ευθύνη της κυβέρνησης, επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας πως οι εκλογές δεν αποτελούν λύση και θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως η χώρα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή και «δεν μπορεί κανείς να σφυρίζει αδιάφορα» και εκτίμησε πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες συναίνεσης, όχι όμως στο βάθος που έπρεπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις της ΝΔ, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε η κυβέρνηση μπορούν να λειτουργήσουν στη λογική του «όλα ή τίποτα». «Και η αντιπολίτευση θα πρέπει να αισθανθεί ότι συμμετέχει σε κάτι που θα αποφασίσουμε από κοινού», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί λύση, «και εάν αναγκαστούμε να προσφύγουμε, θα είναι καταστροφικά τα αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία».

Η υπουργός Παιδείας αναγνώρισε, επίσης, ότι υπήρξε απόκλιση από τους στόχους, τονίζοντας όμως πως «δεν πατάμε τέσσερα κουμπιά και πηγαίνουν τα αποτελέσματα όπως θέλουμε», αναφερόμενη σε συνθήκες, όπως η ύφεση, το μέγεθος της οποίας δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ