Την Πέμπτη η συνάντηση των αρχηγών - Μετατέθηκε το ταξίδι Σαμαρά - iefimerida.gr

Την Πέμπτη η συνάντηση των αρχηγών - Μετατέθηκε το ταξίδι Σαμαρά

Την Πέμπτη η συνάντηση των αρχηγών - Μετατέθηκε το ταξίδι Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη στις 19:00 θα συνεδριάσουν τελικά οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να σχεδιάσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση πριν την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων με την Τρόικα την Κυριακή.

Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε ανακοινώσει πως την Πέμπτη στις 18:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρούσε για τη Ρώμη προκειμένου να συναντήσει τον Μάριο Μόντι και άλλους χριστιανοδημοκράτες Ευρωπαίους ηγέτες, τελικώς το ταξίδι μετατέθηκε για την Παρασκευή προκειμένου να συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαρρέουν ότι η σύσκεψη θα γίνει γιατί η Τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κάτι το οποίο διαψεύδει η Ιπποκράτους η οποία υποστηρίζει ότι ο κ. Κουβέλης αφού πρώτα επικοινώνησε με τον κ. Βενιζέλο τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και του ζήτησε να γίνει η σύσκεψη επειδή δεν θέλουν να βρεθούν προ τετελεσμένων την Κυριακή.

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου το πακέτο των μέτρων να «κλειδώσει» μέχρι την Κυριακή. Κι όλα αυτά την ώρα που η Tρόικα εμφανίζεται με... άγριες διαθέσεις στέλνοντας στον κάλαθο πολλά από τα ισοδύναμα μέτρα.

Ο κ. Στουρνάρας αφού συναντήθηκε με το κλιμάκιο, άφησε πίσω στο υπουργείο τον υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Υγείας και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση τριών ωρών με τον πρωθυπουργό. Πρός έκπληξή του όμως, κατά την επιστροφή του στο υπουργείο, η Τρόικα ήταν στο γραφείο του όπου τον περίμενε για να συναντηθούν για άλλα 20 λεπτά.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι υπάρχει σύγκλιση με την Τρόικα και πως τα μέτρα θα «κλειδώσουν» την Κυριακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι απεσταλμένοι της Τρόικα έχουν ανεβάσει στα 8 με 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τις αξιώσεις τους για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ενώ σοκ έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι οι πιστωτές μας έθεσαν ακόμα και θέμα μείωσης των κατώτερων συντάξεων των 486 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ