Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ευρωβουλευτή που αποκάλεσε τον Ρομπάι «πατσαβούρα» - iefimerida.gr

Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ευρωβουλευτή που αποκάλεσε τον Ρομπάι «πατσαβούρα»

Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ευρωβουλευτή που αποκάλεσε τον Ρομπάι «πατσαβούρα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πρόστιμο 2.980 ευρώ τιμωρήθηκε ο Βρετανός ευρωβουλευτής και γνωστός ευρωσκεπτικιστής, Νάιτζελ Φάρατζ, για το γεγονός ότι αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι, «πατσαβούρα» και «υπαλληλίσκο».

Το περιστατικό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2010 και το πρόστιμο στον βρετανό ευρωβουλευτή επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες το ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ουσιαστικά το πρόστιμο των 2.980 ευρώ είχε επιβληθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2010 από τον τότε πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ.

Ο Φάρατζ, όμως, προσέφυγε στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή που του επιβλήθηκε. Το ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 5 Σεπτεμβρίου απέρριψε την προσφυγή του βρετανού ευρωβουλευτή υποχρεώνοντάς τον επιπλέον να πληρώσει τα έξοδα της δίκης.

Το ποσό των 2.980 ευρώ ισούται με δέκα ημερήσιες αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές για τη συμμετοχή τους στις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Ο ίδιος ο Φάρατζ σχολίασε στο Τwitter: «Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστή απ' όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται στους υπέρμαχους της Ε.Ε.».

Ο βρετανός ευρωβουλευτής ανήκει στην Ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και στο βρετανικό κόμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ