Ακόμα τρεις ιοί «σούπερ-κατάσκοποι» εντοπίστηκαν στη Μέση Ανατολή - iefimerida.gr

Ακόμα τρεις ιοί «σούπερ-κατάσκοποι» εντοπίστηκαν στη Μέση Ανατολή

Ακόμα 3 ιοί «σούπερ-κατάσκοποι» εντοπίστηκαν στη Μέση Ανατολή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται ότι υπάρχει περισσότεροι από δύο ανεξέλγκτοι ιοί υπολογιστών που τριγυρνούν στη Μέση Ανατολή. Οι ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι τουλάχιστον άλλοι τρεις ιοί θα μπορούσαν να λειτουργούν «εν γένει», με τον ένα να εντοπίζεται κάπου στο Ιράν και το Λίβανο.

Ομάδες από την Symantec και την Kaspersky έχουν ξεχωριστά διαπιστώσει ότι το κακόβουλο λογισμικό Flame είχε το ηλεκτρονικό ισοδύναμο ενός «χειριστή», ένα πρόγραμμα που ονομάζεται NEWSFORYOU, το οποία είναι επίσης υπεύθυνο για τρεις ακόμα ιούς που έχουν την κωδική ονομασία SP, IP και SPE.

Οι δύο ομάδες δε κατάφεραν να βρουν δείγμα των ιών αυτών για ανάλυση και παρά την εύρεση προσωρινά αποθήκευμένων δεδομένων της επιχείρησης στον σέρβερ εντολών και ελέγχου,η αποκωδικοποίηση των ιών είναι «σχεδόν αδύνατη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ