Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, τώρα όμως πρέπει να βγούμε μπροστά - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, τώρα όμως πρέπει να βγούμε μπροστά

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη κυρίως στο πρώτο πακέτο για τη διάσωση της χώρας, αλλά έκανε την αυτοκριτική, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος σε διευρυμένη σύσκεψη των οργάνων στην Ιπποκράτους.

«Προφανώς έγιναν επί μέρους σφάλματα και υπήρχαν υστερήσεις και ανακολουθίες, κυρίως στο πρώτο πακέτο. Ασκήσαμε έντονη αυτοκριτική, δυστυχώς μόνο εμείς. Δεν έγινε τίποτε αντίστοιχο από τους εταίρους μας», είπε χαρακτηριστά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Ζήτησε ωστόσο από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να αφήσουν πίσω τους την ενοχή γιατί έκαναν το σωστό.

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως πρέπει να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διάσωση της χώρας πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup και όπως τόνισε «σε κάθε περίπτωση πριν τις Αμερικανικές Εκλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως «πρέπει να κλείσουμε όσο – όσο».

«Πρέπει να τελειώνουμε και πρέπει να πετύχουμε την γρήγορη εκταμίευση της δόσης για να τονώσουμε τη ρευστότητα». Ενώ διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα πάρει παράταση για τα δύο χρόνια, αφού όπως είναι «η παράταση είναι δεδομένη».

Δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές στο ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματος ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως όλοι θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης, γι αυτό και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά ως στρατηγικός εγγυητής της πορείας της χώρας ως συμμέτοχος στην καθημερινή διαχείριση, σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η προσπάθεια.

«Αν ισχύει το δεύτερο, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης», πρόσθεσε. Ξεκαθάρισε πάντως πως διαφωνίες ως προς τους χειρισμούς μπορούν να υπάρχουν πάντα, και άφησε να εννοηθεί πως η δημιουργία νέου κόμματος δεν θα ευδοκιμήσει δεν υπάρχει χώρος για «ιδεολογίες προδήλως αντιφατικές», στέλνοντας μήνυμα στον Ανδρέα Λοβέρδο. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ευρύχωρα ανοιχτό αλλά δεν έχει χώρο για προσωπικές στρατηγικές», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπόρευση με ΔΗΜΑΡ

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για συμπόρευση με το κόμμα του κ.Κουβέλη τονίζοντας «η πρότασή μας προς τη ΔΗΜΑΡ για στρατηγική συνεργασία και συμπόρευση είναι ανοικτή, συγκεκριμένη, επίμονη».

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία

Βέβαια για μία ακόμη φορά ο κ.Βενιζέλος έκανε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν κυβερνά μόνη της και πρέπει να το αντιληφθεί. Χρειαζόμαστε προγραμματικές συγκλίσεις. Έτσι θα γίνει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από εδώ και πέρα.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως πρέπει να καταγγείλουμε την πολιτική αλαζονεία και την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα είναι Ελλάδα του ευρώ ή Αργεντινή μιας υποτιμημένης δραχμής», είπε. Και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως έχουν πως στο κλίμα της γενικευμένης ανασφάλειας, απαισιοδοξίας, δυσπιστίας βρίσκουν εύκολο έδαφος εύκολες και απατηλές υποσχέσεις. «Το ψάρεμα στα θολά νερά συνεχίζεται με θύματα τα χαμηλά στρώματα».

Μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή

Τέλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρό μέτωπο με τον νεοφασισμό, με την άκρα δεξιά, με την Χρυσή Αυγή και λέει «Όχι στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ