Επιτροπή για αντιμετώπιση αυτοκτονιών που αναγγέλονται στο διαδίκτυο από την ΕΛ.ΑΣ - iefimerida.gr

Επιτροπή για αντιμετώπιση αυτοκτονιών που αναγγέλονται στο διαδίκτυο από την ΕΛ.ΑΣ

Επιτροπή για αντιμετώπιση αυτοκτονιών που αναγγέλονται στο διαδίκτυο συγκροτεί η
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Περιφέρεια της Κρήτης επιλήφθηκε συνολικά 100 περιπτώσεις αυτοκτονιών (απλές απόπειρες αλλά και τετελεσμένες) στο διάστημα των τελευταίων 3 χρόνων (απο το 2009 μέχρι τις 23 του περασμένου Αυγούστου), σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Σχετικά με την ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών στην Κρήτη, είχε απευθύνει ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, το 2009 σημειώθηκαν 23 περιπτώσεις αυτοκτονιών, το 2010 σημειώθηκαν 24, 31 το 2011 και 22 περιπτώσεις φέτος, ενώ ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τα δύο τελευταία έτη έχει χειριστεί συνολικά 376 περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και συμβάλλουν στον τομέα της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, με ειδικά εκπαιδευμένους διαμεσολαβητές (διαπραγματευτές), στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης επικοινωνίας με τα εν λόγω πρόσωπα, καθώς και με τη χρήση ειδικών τεχνικών μέσων συγκράτησής τους, κατά τη διαδικασία των διενεργούμενων επιχειρήσεων διάσωσής τους, προκειμένου, ακολούθως, να τους παρασχεθεί η αναγκαία φροντίδα» διαβεβαίωσε τον κ Αυγενάκη ο κ Δένδιας, ενώ τόνισε ότι στην πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών είναι ιδιαίτερα σημαντική και η συμβολή των αρμόδιων αστυνομικών Υπηρεσιών, με την αξιοποίηση πληροφοριών μέσω διαδικτύου.

Επίσης, ο υπουργός αποκάλυψε ότι έχει ήδη αποφασιστεί η σύσταση Ειδικής Επιτροπής στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και έχει ξεκινήσει η συγκρότησή της. Έργο της επιτροπής αυτής θα είναι να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, προτείνοντας παράλληλα και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ