Στουρνάρας: Η επιμήκυνση θα μας βοηθήσει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Η επιμήκυνση θα μας βοηθήσει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή

Στουρνάρας: Η επιμήκυνση θα μας βοηθήσει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε με έμμεσο τρόπο την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016, ενώ έθεσε ως βασικό στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα είναι δύσκολες, ωστόσο πιστεύει πως μέσα στον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν τα πρώτα χαμόγελα. Παράλληλα έκανε λόγο για συνέχιση της προσπάθειας μείωσης των δαπανών μέχρι το 2016.

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες, όπως και τα μέτρα είναι δύσκολα. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα και ελπίζουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε μάλιστα πως η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην ανάγκη επιτάχυνσης στους τομείς αποκρατικοποιήσεων, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και γενικότερα προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ.Στουρνάρας είπε πως ο προϋπολογισμός φέτος θα κλείσει μέσα στα όρια που έχει θέσει η Τρόικα και εκτίμησε πως η ύφεση θα φέρει το πρωτογενές έλλειμμα στο 1,5% του ΑΕΠ το 2012, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1%.

«Ο προϋπολογισμός εφέτος θα κλείσει μέσα στα όρια που έχει αποδεχθεί η τρόικα, παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις», είπε.

Δεν έκρυψε όμως την αισιοδοξία του, λέγοντας πως τα 2/3 της προσπάθειας για την κάλυψη της δημοσιονομικής διόρθωσης και ανταγωνιστικότητας, έχουν καλυφθεί και πλέον η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ