Ζωδιακή δυσπεψία - iefimerida.gr

Ζωδιακή δυσπεψία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για να χωνέψεις όλα εκείνα που δεν χωνεύονται. Αυτή η Πέμπτη έχει παγίδες, αλλά έχει και κάτι πολύ δυνατές εκπλήξεις. Πάνω της, και μη φοβηθείς.

Κριός

Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι κι άσχημα. Εντάξει, πολλή δουλεία έχεις, δεν κερδίζεις αυτά που θεωρείς ότι αξίζεις, αλλά σε κάθε περίπτωση τα πράγματα έχουν πάρει τα πάνω τους. Αν η ψυχολογία σου παραμείνει καλή και δεν αρχίσεις την γκρίνια και να το παίζεις και Πάστα Φλώρα σε όσους πάνε να σε βοηθήσουν, τα πράγματα θα φτιάξουν αισθητά. Στον έρωτα, μη ζητάς την αλλαγή, όταν τελικά την κρίσιμη ώρα διαλέγεις το μια από τα ίδια. Τουλάχιστον δέξου ότι σ’ αρέσει η ταλαιπωρία να τελειώνουμε.

Ταύρος

Γι’ αλλού ξεκίνησες κι αλλού σε πάει. Άλλα φαντάστηκες και άλλα έγιναν. Όμως τελικά δεν είναι κι άσχημη αυτή η αλλαγή. Με τα πίσω της και τα μπρος της, η εξίσωση τελικά βγαίνει. Ίσως το μυστικό της επιτυχίας σου να οφείλετε στο ότι πια νιώθεις ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις, γι’ αυτό ρίχνεσαι στη μάχη χωρίς να υπάρχει αύριο και ό,τι γίνει. Χμ, αυτό που γίνεται είναι καλό. Συνέχισε.

Δίδυμος

Κάπως έχεις «ξεκλειδώσει» και έχεις έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους που αγαπάς. Κι αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό ζούσες αποκλειστικά στον κόσμο τον δικό σου και όλα τα σκεφτόσουν και τα μετέφραζες με όρους δουλειάς. Σελήνη και Δίας σχηματίζουν μια καλή όψη. Αυτό σημαίνει ότι και τα επαγγελματικά θα πάρεις ανάσα αλλά και στα αισθηματικά θα πεις το je t’ aime, moi non plus μελιστάλαχτα.

Καρκίνος

Έχεις σκεφτεί πώς προσδιορίζεις μια σχέση αγάπης; Τι ζητάς τελικά από τον άλλον/η; Μήπως αυτό που ζητάς δεν μπορείς εσύ η ίδια/ος πρώτα να το δώσεις; Μήπως έτσι για αλλαγή να σταματήσεις να ζητάς και να αρχίσεις μόνο να δίνεις; Σήμερα απέφυγε τις αναλύσεις και τις κόντρα αναλύσεις. Μην κοιτάς τις ελλείψεις σου αλλά την επάρκειά σου. Αυτό που σου λείπει δεν είναι οι κουβέντες αλλά το θάρρος να πας εσύ πρώτη/ος να αγκαλιάσεις τον άλλο και να πεις «Συγνώμη, μερικές φορές κάνω λάθη, κυρίως όταν φοβάμαι».

Λέων

Τα δάκρυα ταιριάζουν μόνο στην Ηλέκτρα. Με το να σε παίρνει από κάτω δεν κερδίζεις τίποτα. Αρκετά κράτησε η αυτολύπηση, αρκετά και το αυτομαστίγωμα. Και μπορεί τα συναισθήματά σου να παραμένουν μπερδεμένα, μα είναι στο χέρι σου να λύσεις το κουβάρι σου και να βρεις την άκρη. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνεις τα γλυκά μάτια στην Αριάδνη. Τουτέστιν, βρες τρόπο να βγεις από αυτό τον φοβικό λαβύρινθο όπου, υπόψη, μόνος σου μπήκες. Ό,τι δεν λύνεται κόβεται, καλό θα ήταν να το θυμάσαι αυτό.

Παρθένος

Σε γενικές γραμμές, καλά το πας. Παρ’ όλο που νιώθεις ότι δεν το πας καθόλου καλά, σε πηγαίνει εκείνο. Σε γενικές γραμμές, με άνεση παίζεις την «Ωραία της ημέρας», και μπορεί να μην είσαι η Κατρίν Ντενέβ, αλλά είσαι μια γυναίκα/άντρας γεμάτη/ος με πάθη. Που τα αφήνεις επιτέλους να φανούν. Επαφές, συζητήσεις, μετακινήσεις, σου έχει βγει ένα «αεικίνητο» και η ζωή σου θυμίζει χορογραφία της Πίνα Μπάους. Νot bad, αλλά καμιά φορά όλο αυτό μοιάζει κάπως νευρωτικό, σαν δηλαδή να μη στέκεσαι στιγμή για να μη σκέφτεσαι τα μεγάλα σου θέματα αλλά και τις βαθύτερες ανάγκες σου. Ναι, μη σε μπερδεύουμε τώρα. Καλά το πας. Κάθε φορά που φιμώνεις την Παρθένο μέσα σου, καλά το πας.

Ζυγός

Όταν βάζεις το λογικό σου μυαλό σε εφαρμογή, μόνο καλά πράγματι συμβαίνουν. Όταν όμως αρχίζεις τα ζυγίσια σου, και βγάζεις τη φοβική σου ζυγαριούλα και τα βάζεις όλα πάνω και τα μετράς σαν Εβραίος κοσμηματοπώλης, τότε τα υπόλοιπα έντεκα ζώδια αγανακτούν και σκέφτονται ότι είναι θράσος να είσαι τόσο λεπτολόγος όταν εσύ ο ίδιος αφήνεις και γίνονται τόσες κακοτεχνίες. Πάντως τώρα που η λογική δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και το συναίσθημα δεν σε πνίγει, όλα έχουν ένα πιο χαρούμενο και βολικό σχήμα. Κeep going!

Σκορπιός

Έχεις πάρει τα πάνω σου. Δεν είναι μόνο ότι αρέσεις, που αρέσεις δηλαδή, είναι που έχουν αρχίσει να σ’ αρέσουν (επιτέλους) και εσένα οι άλλοι, γιατί τον τελευταίο καιρό πίεζες τον εαυτό σου να φλερτάρει και ένιωθες ότι δεν είχες κανένα, μα κανένα ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον κίνητρο. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν και τώρα δεν ξέρεις πάλι πού να πρωτοεστιάσεις. Έτσι ο Σκορπιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Πρόσεξε πάλι όμως μην αρχίσεις να φιλάς βατράχια, περιμένοντας να εμφανιστεί ο πρίγκιπας. Είναι καλύτερα αν καταφέρεις να παραμείνεις down to Εarth, όσο κι αν η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ έχει γίνει η αγαπημένη σου συγγραφέας.

Τοξότης

Το χιούμορ πάντα σε βοηθούσε και σε έσωζε (σε ξελάσπωνε). Όμως καιρό τώρα ψάχνεις να το βρεις, γιατί κάπου το έχεις βάλει και δεν μπορείς να το εντοπίσεις. Έτσι, τα παίρνεις όλα σοβαρά και τοις μετρητοίς και ούτε μύγα δεν σηκώνεις στο σπαθί σου και οι άλλοι σε βλέπουν και λένε «κρίμα ο Τοξότης, μια χαρά ήταν κάποτε, τι του συνέβη;». Άντε, με τούτα και με κείνα, το κούρασες, γι’ αυτό άνοιξε πάλι τα φτερά σου και πέταξε μακριά από τις νευρώσεις σου. Δηλαδή, μη σκαλώνεις άλλο και πήγαινε στον προορισμό που θέλει η καρδιά σου χωρίς να χάνεις πολύτιμο χρόνο. Κάνε δηλαδή ένα πρώτο, καθοριστικό βήμα στην κατεύθυνση των σχέσεων που μυρίζουν υγεία και πήγαινε σε συνεργασίες που δεν είναι νοσηρές. Ξεκαθάρισε τι θέλεις (όχι τι δεν θέλεις) και πήγαινε καταπάνω του.

Αιγόκερως

Πάρε μια βαριοπούλα και γκρέμισε εδώ και τώρα ό,τι δεν τραβάει. Γκρέμισε και τους προστατευτικούς τοίχους που έχεις βάλει στο συναίσθημα και όχι μόνο δεν προσφέρουν προστασία, αλλά δεν μπορεί κανείς να σε βρει και να σε προσεγγίσει. Και για όνομα, μην κάθεσαι σαν το κακόμοιρο του ζωδιακού στα ερείπια και αναπολείς τις παλιές καλές μέρες. Ό,τι πέρασε πέρασε, και ό,τι θα έρθει στο χέρι σου είναι να είναι καλύτερο. Πήγαινέ το δηλαδή με τη μέρα και όχι αθροιστικά. Που σημαίνει μάθε από τα λάθη σου και μη χτυπάς συνέχεια στο ίδιο τζάμι σαν τη μύγα που δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάτι τόσο αόρατο είναι και τόσο αδιαπέραστο. Αναγνώρισε δηλαδή τα λάθη σου και έλα πάμε παρακάτω, κανείς δεν έχει καιρό για χάσιμο.

Υδροχόος

Αμάν πια μ’ αυτή την καριέρα σου. Έχεις πεισμώσει τόσο, κάτι σαν τη Βουγιουκλάκη στο πιο λαμπρό αστέρι. Δεν είναι μόνο ότι θέλεις το όνομά σου στη μαρκίζα, είναι που θέλεις να έρχονται οι θαυμαστές σου και εσύ να υπογράφεις αυτόγραφα και να μοιράζεις γοητεία. Δηλαδή στην εργασία πάνω έχεις βάλει πάλι όλα σου τα κάστανα. Ναι, η δουλειά για ακόμα μια φορά έχει γίνει το μεγάλο σου στοίχημα. Όσο περισσότερο ανεβαίνεις, τόσο περισσότερο αγαπάς τον εαυτό σου. «Και ο έρωτας;» ρωτάς με αγωνία; Oι σχέσεις, mon cher, όπως έλεγε και ο Γκαίτε, καλλιεργούνται. Τι θέλεις να κάνει ο έρωτας αφού δεν τον ποτίζεις και τον έχεις εκεί να κάνει συνέχεια υπομονή; Εεε, λογικό δεν είναι κάποια στιγμή να σκάσει;

Ιχθύες

Σου έχουν βγει κάτι ευαισθησίες από το πουθενά και θυμίζεις τη Μαργαρίτα Γκοτιέ στην Κυρία με τις Καμέλιες, ναι, αυτήν τη φιλάσθενη. Στις καλές σου θυμίζεις ορχιδέα θερμοκηπίου που την έβγαλαν άρον άρον από το θερμοκήπιο στο δυνατό αέρα. Όμως όλο αυτό γιατί το βλέπεις σαν πρόβλημα και όχι σαν πρόκληση; Η ευαισθησία βγάζει ένα ωραίο συναίσθημα, η υπερευαισθησία είναι άλλο πράγμα. Και στο χέρι σου είναι να βρεις πάλι τον καλό σου τσαμπουκά και να τον φορέσεις κατάσαρκα. Να θυμάσαι: πολλά πράγματα κουτσαίνουν απλά γιατί δεν τα αφήνεις εσύ να περπατήσουν. Πάντως και σε κάθε περίπτωση και όσο και αν προσπαθείς να πείσεις τον περίγυρό σου ότι είσαι ο μεγάλος λογικός/ή, ξέρεις πολύ καλά ότι έχεις ήδη ξεκινήσει να γράφεις το δοκίμιον της πρώιμης παραφροσύνης. Ναι, ο έρωτας συχνά-πυκνά σε τρελαίνει. Να το προσέξεις αυτό, εδικά αν είσαι με άδειο στομάχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ