Βαρόμετρο Public Issue: Πρώτη η ΝΔ με 43%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 41% στην παράσταση νίκης - iefimerida.gr

Βαρόμετρο Public Issue: Πρώτη η ΝΔ με 43%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 41% στην παράσταση νίκης

Βαρόμετρο Public Issue: Πρώτη η ΝΔ με 43%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει η ΝΔ η οποία συγκεντρώνει 43% έναντι 41% στην παράσταση νίκης στο πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στο βαρόμετρο αποτυπώνεται έντονα η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας, με το 79% να δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 85% από την αντιπολίτευση, ενώ ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 20% των ερωτηθέντων και από την αντιπολίτευση το 13%.

Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Μόλις το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% καμία από τις δύο.

Αν γίνονταν αύριο εκλογές, το 38% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ με μικρή διαφορά, το 31% ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά, το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και το 5% η ΝΔ με μεγάλη διαφορά. Συνολικά, στην παράσταση νίκης, το 43% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 41% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων η ΔΗΜΑΡ προηγείται των άλλων κομμάτων, ωστόσο σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή αύξηση 10 μονάδων.

Αναλυτικά τα ποσοστά ως προς τη δημοφιλία των κομμάτων έχουν ως εξής:

  • ΔΗΜΑΡ με 47%
  • ΣΥΡΙΖΑ 42%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%
  • ΝΔ 38%
  • ΠΑΣΟΚ 23%,
  • Χρυσή Αυγή 22%
  • ΚΚΕ 19%.

Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%.

Σε σύγκριση με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με -15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με +8 μονάδες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, είναι ο σημερινός πρωθυπουργός με 40% και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 29%.

Όσον αφορά στο μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ. Ωστόσο ανησυχητικά είναι τα ποσοστά σε ότι αφορά τη στήριξη των Ελλήνων στο ευρώ αφού το ποσοστό έπεσε στο 67% σημειώνοντας πτώση 10 μονάδων έναντι του Μαίου. Αντίθετα οι αρνητικές γνώμες για το κοινό νόμισμα αυξάνουν στο 31% τον Σεπτέμβριο, από 26% τον Ιούλιο και 22% τον Μάιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ