Παπούλιας: Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της - iefimerida.gr

Παπούλιας: Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της

Παπούλιας: Η ελληνική κοινωνία έφτασε στα όριά της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας κατά την συνάντηση που είχε στην Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τόνισε πως η Ελλάδα επιχειρεί μια βίαιη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος και ότι είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.


Παράλληλα υποστήριξε πως είναι αναγκαία η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας να συνδυασθεί με δραστική πολιτική ανάπτυξης. Στην συνέχεια είπε στον ομόλογό του ότι προκειμένου να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Μόνο έτσι είναι δυνατόν να ανακτηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Όσο αναπαράγονται δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που θέτουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη υπό αίρεση, καμία σοβαρή παραγωγική επένδυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων ο Κάρολος Παπούλιας είπε ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει ένα πολιτικό πρόβλημα κατά κύριο λόγο το οποίο πρέπει να λυθεί. Όπως είπε, πρέπει να ξανασυζητήσουμε την ίδια την αρχιτεκτονική της, το πως θα υπερβούμε το γεγονός ότι υπάρχει νομισματική ένωση, χωρίς δημοσιονομική και πολιτική ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ