Μπερλουσκόνι: Η Γερμανία είναι ένας ογκόλιθος που βαραίνει αρνητικά - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: Η Γερμανία είναι ένας ογκόλιθος που βαραίνει αρνητικά

Μπερλουσκόνι: Η Γερμανία είναι ένας ογκόλιθος που βαραίνει αρνητικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα της πολιτικής αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τόνισε μάλιστα πως εάν δεν μειωθούν οι φόροι, τότε οι χώρες είναι καταδικασμένες στην ύφεση.

«Οι κανόνες του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας παρεμποδίζουν την ανάπτυξη», είπε ο Καβαλιέρε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε».

Σε μία κίνηση προεκλογικού «εντυπωσιασμού», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε πως εάν κερδίσει στις επόμενες εκλογές, η παράταξή του «θα καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας σε ότι αφορά το σπίτι που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση».

Αυτό ωστόσο δεν στάθηκε αρκετό για να ερμηνευθεί εάν πρόκειται να είναι ο ίδιος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, καθώς δεν απάντησε και σε σχετική ερώτηση.

Ο Καβαλιέρε εξαπέλυσε επίθεση μάλιστα και κατά της Γερμανίας χαρακτηρίζοντάς την ως έναν «ογκόλιθο που βαραίνει αρνητικά, με τραγικό τρόπο», αφού προηγουμένως είχε επισημάνει πως το Βερολίνο «δεν επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώνει νόμισμα».

Σχετικά με την Γαλλία, ο Μπερλουσκόνι είπε χαρακτηριστικά ότι «η αλαζονεία του Νικολά Σαρκοζί υπερισχύει της εξυπνάδας, αλλά οι Γάλλοι τον τιμώρησαν», ενώ σημείωσε πως ο ρόλος του Μάριο Ντράγκι είναι «καθοριστικός» για την υπεράσπιση του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ