Μέρκελ: Στον Σαμαρά είπα πως θέλω να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - iefimerida.gr

Μέρκελ: Στον Σαμαρά είπα πως θέλω να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Μέρκελ: Στο Σαμαρά είπα πως θέλω να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι πλούσιοι Έλληνες θα πρέπει να στηρίζουν τη χώρα τους εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Παράλληλα τόνισε πως κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά του εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα μέλος του ευρώ.

Ωστόσο η κ.Μέρκελ τόνισε για μία ακόμα φορά πως η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ έκανε λόγο για στενότερο πολιτικό συντονισμό της ΕΕ έως τα τέλη του έτους και για μηχανισμούς βοήθειας για τις χώρες του ευρώ που δεν είναι ανταγωνιστικές.

«Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Μια και αυτή η κρίση πρέπει να λυθεί ως επί το πλείστον πολιτικά, χρειάζεται να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επαρκώς όταν δημιουργήθηκε το ευρώ, κυρίως να έχουμε περισσότερο συντονισμό και λογοδοσία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότεροι δεσμευτικοί μηχανισμοί για να βοηθούνται οι χώρες της Ευρωζώνης που δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ