Γερμανική ακροδεξιά οργάνωση σχεδιάζει δημόσια προβολή του επίμαχου βίντεο που διακωμωδεί το Ισλάμ - iefimerida.gr

Γερμανική ακροδεξιά οργάνωση σχεδιάζει δημόσια προβολή του επίμαχου βίντεο που διακωμωδεί το Ισλάμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία ιδιαίτερως προκλητική χειρονομία, που μπορεί να μεταφέρει τη Μουσουλμανική οργή εκτός Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, προέβη η ακροδεξιά Ισλαμοφοβική οργάνωση Κίνηση Πολιτών Υπέρ της Γερμανίας.

Όχι μόνο «ανέβασε» στον ιστότοπό της το επίμαχο βίντεο, αλλά επιπλέον σχεδιάζει να οργανώσει δημόσια προβολή του στο Βερολίνο.

«Για 'μας, είναι ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης», δηλώνει στο Spiegel ο επικεφαλής της οργάνωσης.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανικές Αρχές είναι αποφασισμένες να κάνουν χρήση κάθε νομικού μέσου, προκειμένου να εμποδίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών καταλόγισε στην οργάνωση απερισκεψία, κατηγορώντας την ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί πολιτικοί που θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο Γερμανούς πολίτες του εξωτερικού, χαρακτηρίζοντάς το ως ένδειξη ανευθυνότητας.

Τον προηγούμενο μήνα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης πραγματοποίησαν μία σειρά από διαδηλώσεις έξω από τρία τζαμιά στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των οποίων κράδαιναν τα καρτούνς που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το 2005 η Δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η επίθεση στη Γερμανική πρεσβεία στο Σουδάν την Παρασκευή προκλήθηκε εν μέρει από τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης, καθώς και από την ταινία, ενώ η κυβέρνηση του Σουδάν άσκησε κριτική κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ