Κατά του Αλέξη Τσίπρα έστρεψε τα πυρά του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιγράφει τις θέσεις της Ιπποκράτους σε οτι αφορά την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
Ο κ. Μανιάτης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας και κυρίως τους υδρογονάνθρακες και το πετρέλαιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μανιάτη έχει ως εξής:
«Η χθεσινή ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια αντέγραψε απολύτως και υιοθέτησε πλήρως, το σύνολο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας και στο θέμα της λήψης μέτρων για τη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ένας από τους 7 βασικούς πυλώνες, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την κρίση, είναι και η πλήρης αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου. Και βεβαίως το σπουδαιότερο τμήμα του Ορυκτού Πλούτου της χώρας είναι οι Υδρογονάνθρακες, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Θέλω να θυμίσω στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι τον Αύγουστο του 2011, όταν γινόταν η συζήτηση του Νόμου για τη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το σύνολο του Νομοσχεδίου. Καταψήφισε τη δημιουργία του Φορέα, ουσιαστικά καταψήφισε και τις έρευνες για την αξιοποίηση των ελληνικών Υδρογονανθράκων. Τώρα έρχεται να τις επικροτήσει.
Όμως, ο κ. Τσίπρας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Ανακοίνωσε ότι προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει τη δημιουργία ενός Ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα μελλοντικά έσοδα των Υδρογονανθράκων.
Λυπάμαι αλλά ο κ. Τσίπρας έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Πριν μερικές εβδομάδες ως Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καταθέσαμε Πρόταση Νόμου στην Κυβέρνηση για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 150 δις ευρώ από τα έσοδα των Υδρογονανθράκων τα επόμενα 20 – 30 χρόνια, έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να μην πάνε για καταναλωτικές δαπάνες του ελληνικού δημοσίου, αλλά να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».