Ο Κίσινγκερ πήγε στην Γερμανία να δει ποδόσφαιρο μετά από 70 χρόνια - iefimerida.gr

Ο Κίσινγκερ πήγε στην Γερμανία να δει ποδόσφαιρο μετά από 70 χρόνια

Ο Κίσινγκερ πήγε στο γήπεδο να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο μετά από 70 χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Γερμανία βρέθηκε ξανά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου στην γενέτειρά του, μετά από σχεδόν επτά δεκαετίες.

Ο Χένρι Κίσινγκερ ζούσε στην Γερμανία, αλλά το 1938 εν μέσω της δικτατορίας του Αδόλφου Χίτλερ, διέφυγε. Με τα χρόνια έδωσε την υπόσχεση πως θα επέστρεφε στην γενέτειρά του για να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, μόνον εάν αυτή ανέβαινε στην πρώτη κατηγορία.

Τελικά η Greuther Fuerth τα κατάφερε και φέτος παίζει στα μεγάλα σαλόνια. Ο 89χρονος διπλωμάτης λοιπόν τήρησε την υπόσχεσή του και παρακολούθησε το παιχνίδι με την Σάλκε.

«Είμαι ευτυχής που βλέπω ξανά αγώνα της πρώτης κατηγορίας, μετά από τόσο καιρό... Πλέον, τους εύχομαι να πάρουν και τον τίτλο», είπε ο Κίσνγκερ φορώντας μάλιστα και ένα κασκόλ της ομάδας του.

Ο πρόεδρος της ομάδας Χέλμουτ Χακ του χάρισε μία φανέλα με το όνομά του και όπως είπε, είναι «ο πιο γνωστός πρέσβης μας παγκοσμίως... είναι υπέροχο ό,τι κράτησε την υπόσχεσή του».

Πάντως ο Χένρι Κίσινγκερ, όπως είπε, μικρός αντιμετώπιζε προβλήματα στο να πάει στο γήπεδο καθώς ο πατέρας του ήθελε να τον πηγαίνει στην όπερα, ενώ ο ίδιος ήθελε να βλέπει ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ