Κλειδώνει η συμφωνία για πακέτο μέτρων και ψήφιση του νόμου στην Βουλή - iefimerida.gr

Κλειδώνει η συμφωνία για πακέτο μέτρων και ψήφιση του νόμου στην Βουλή

Κλειδώνει η συμφωνία για πακέτο μέτρων και ψήφιση του νόμου στην Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένοι είναι οι κυβερνητικοί εταίροι, να κλειδώσει μέσα στην εβδομάδα το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρ, προκειμένου να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση-μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας από την Λευκωσία όπου και βρίσκεται για την συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα βρίσκονται σε καλό δρόμο, ωστόσο η κυβέρνηση θέλει το ζήτημα να κλείσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Μόλις το θέμα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ κλείσει, θα είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος για την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, εάν συνδυαστεί και με την αξιολόγηση της Τρόικα την οποία το οικονομικό επιτελείο αναμένει.

Ερωτώμενος για το κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να πάρει την επόμενη δόση μόνο με την ολοκλήρωση των μέτρων και χωρίς να υπάρχει συνολική λύση, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως «αυτά τα κουβεντιάζουμε, δεν έχουμε καταλήξει ακόμη, όλες αυτές οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι. Το βασικό είναι, όπως τόνισαν όλοι, ότι θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα».

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τις πληροφορίες θα έχουν αποφασιστεί τα μέτρα και θα «κλειδώσουν» στην καθοριστική σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. Έως το τέλος του μήνα, η κυβέρνηση, θέλει να σχηματιστεί και το νομοσχέδιο και να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θέλει να περάσει τις περικοπές σε ένα νομοσχέδιο προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις βουλευτών από τα τρία κόμματα που μπορεί να εκφράζουν αντιρρήσεις σχετικά με επιμέρους άρθρα.

Για τον πρωθυπουργό είναι σαφές ότι το «πακέτο» πρέπει να «περάσει» ως έχει, προκειμένου να δοθεί στη χώρα η δόση μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ και ο ίδιος να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Η εκκρεμότητα η οποία αυτή την ώρα υπάρχει είναι ο χρόνος.

Ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τόνο στους κυβερνητικούς του εταίρους ότι πρέπει να εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου έχοντας ψηφίσει τα μέτρα το ελληνικό Κοινοβούλιο και ως εκ τούτου πρέπει να έχουν καταλήξει στο τελικό σχέδιο το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ