Αισιόδοξοι για την πορεία της κρίσης, Άνγκελα Μέρκελ και Μάριο Μόντι - iefimerida.gr

Αισιόδοξοι για την πορεία της κρίσης, Άνγκελα Μέρκελ και Μάριο Μόντι

Αισιόδοξη για την πορεία της κρίσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξοι για την κατάσταση στην Ευρωζώνη εμφανίζονται τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, συζήτησαν για την κρίση, την αντιμετώπισή της, τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν καθώς και για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης Μέρκελ και Μόντι συμφώνησαν πως η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ σημαντική αλλά και ιδιαίτερα θετική για την Ευρώπη. Σχετικά μάλιστα με την κοινή γνώμη, «διαπιστώθηκε επίσης πρόοδος ως προς την επίγνωση ότι οι λύσεις για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να προκύψουν από μία πιο στενή συνεργασία σε ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Ωστόσο η ηγέτις της Γερμανίας και ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, εμφανίστηκαν ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή σχετικά με τις βίαιες διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα λόγω της βλάσφημης για το Ισλάμ ταινίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε στην Γερμανίδα καγκελάριο την αλληλεγγύη του για τις επιθέσεις κατά της γερμανικής πρεσβείας στο Χαρτούμ του Σουδάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ