Σόιμπλε: Φυσικά και θέλω την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Φυσικά και θέλω την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης

Σόιμπλε: Φυσικά και θέλω την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την θέλησή του να παραμείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλγκανγκ Σόιμπλε, συμπληρώνοντας πως η χώρα μας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Όπως τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Deutsche Welle -TV, σαφώς και θέλει την χώρα μας στο ενιαίο νόμισμα διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τους όρους που έχουμε συμφωνήσει, στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει το ίδιο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση του ευρώ στο σενάριο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε πως «δεν θα ήταν παραγωγικό εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προέβαινε σε τέτοιες εικασίες. Αναμένουμε την έκθεση της Τρόικα».

Σχετικά με τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως: «Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά η βοήθεια έχει νόημα μόνο εάν μακροπρόθεσμα οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση. Εάν απλά συμβάλει στην μετατόπιση των προβλημάτων και όχι στη λύση τους, τότε δεν έχει νόημα. Για τον λόγο αυτόν λέω ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια δεν θα πρέπει να γίνει βαρέλι δίχως πάτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ